Hai să aflăm cum a sărbătorit Constanța ziua de St. Patrick’s Day!

În weekend-ul ce a trecut, Constanța l-a sărbătorit pe St. Patrick cu ajutorul Guinness. Câteva localuri din oraș au fost pe fază iar trupa Guinness formată din mine, bloggerul Iamntz, Adrian POV și Ella Popescu, a făcut un tur…surprinzător!

Vă zic din start că una dintre locații a fost preferata mea, așa cum mă și așteptam. Alte două locații au fost de un Irish mai cumpătat. Începem cu Barissimo Cocktail Bar, punctul nostru de întâlnire și punctul nostru de start. Cu bloggerul Iamntz mă știu de ceva timp, însă am făcut cunoștință cu restul trupei. Ni s-a alăturat temporar și bloggerul Radu Țuglea și i-am făcut cinste cu un pint de Guinness.

Barissimo e simpatic foc! E cochet și cu un personal amabil. Acest loc face parte din categoria “irlandezul cumpătat”. Aici St. Patrick’s era sărbătorit printr-un Guinness servit ocazional în stil temperat și gentleman-like. E foarte corect și așa!

Ne-am cunoscut deci la un pint de Guinness și am primit și pălării de genul descris de poza de mai sus. Foarte amuzante și amuzantă și scena din poza articolului. Revin asupra ei în curând. Din Barissimo ne-am dus către următoarea locație: Zig-Zag Pub. Aici era mare nebunie! Spiritul irlandez era în toi și pălării ca ale noastre purtau pe cap fix niște…americani. Erau soldați din baza militară de la Kogălniceanu ce mai poposesc ocazional prin Constanța. Sunt niște oameni foarte decenți și simpatici, dar știu de asemenea să petreacă cu mare patos! Erau gălăgioși ocazional, erau distrați, erau esența St. Patrick’s Day!  Are un spirit de prietenie acest Zig-Zag și decorațiile industriale sunt foarte faine.

Un Guinness se consumă responsabil și moderat, însă eu de St. Patrick’s n-aveam cum să nu-mi fac de cap! Așa stătea treaba la mine: paharul gol lângă cel plin. Nu v-am zis prima impresie! Eu n-am mai băut Guinness de ceva timp și nu știam cum o să reacționez. Primul pint m-a surprins, căci e o bere ușoară. Are doar 198 de calorii, mai puține ca un pahar de suc de portocale. Este potrivită inclusiv pentru vegani de prin anul 2015 – când cei de la Guinness au schimbat în mod oficial procesul de producție spre acest rezultat – și are antioxidanți asemănători cu cei din unele legume și fructe. Ba chiar, prin anul 1920 era văzut ca un soi de medicament, deși nu avea voie Guinness să-l promoveze ca atare, însă s-au folosit cândva de sloganul: “Guinness is Good for You”. Recunosc, am băut ca un irlandez în acea zi, însă eram amețit într-un mod plăcut și cumva deloc exagerat iar a doua zi m-am trezit la ora 7 și am alergat pe o distanță de 5 Km în timp record. Pe verificatelea și cu martori! Așa că…o să mânânc mere mai des și o să “mănânc” și această bere mai des.

După Zig-Zag, ne-am dus către locația mea catalogată în acea seară ca preferată: La Taclale! Eu vizitez acest loc de aproape 15 ani! Este un bar veteran în Constanța și te simți aici într-un mare fel! Sediul s-a mutat de câteva ori, însă acum îl găsiți pe lângă biserica Greacă de pe lângă plaja Modern. Aici era plin ochi de lume de asemenea! Pălării Guinness pe cap! Pint-uri Guinness pe masă, dansuri irlandeze, am făcut și Live video pe Facebook acolo și se vede ce și cum! Vedeți acest Live și alte poze din acea seară, pe pagina oficială de Facebook a acestui blog, aici. A fost foarte frumos! Mă așteptam la asta oricum! Nu e prima data când prind un party Guinness în acest loc! Aici am și făcut un cadou spontan de câteva vouchere pentru câte un pint Guinness. Culmea, unul din băieții de la respectiva masă mi-a spus că a fost și el în Irlanda. A fost sortit!

Am ajuns în Taclale mai târziu decât trebuia căci ne-am lungit cu vorba la Zig-Zag și aparent ne-a plăcut atât de mult acolo încât am pierdut noțiunea timpului. Și pentru mine a fost o surpriză întreaga seară! Ne mai uitam apoi cu toții pe telefoane, mai verificam ce făceau colegii noștri bloggeri sau vloggeri sau orice de prin Oradea, Timișoara, București și Cluj, căci și în aceste zone s-a sărbătorit spiritul irlandez prin ridicarea unui pint de Guinness.

Ultima destinație a fost Peninsula Bistro & Lounge, un loc cochet și pur și simplu fancy. Aflată nu de foarte mult timp pe la noi, această locație este a doua trecută la categoria “irlandezul cumpătat”. Aici fiind o atmosferă mai cochetă, am decis să sparg gheața și mi-am pus pălăria pe cap. N-am convins clienții să facă și ei la fel, însă eu unul eram irlandez și mândru! Mi-a plăcut că au un barman amabil și îmi place că au o recenzie foarte bună de la clienți, fiind foarte lăudată și mâncarea de aici. E categoric un loc de servit o bere mai de seamă.

Am plecat de acolo după ora 1 noaptea! Deci…am avut ce să descoperim, am avut despre ce să discutăm și am avut ce să servim. Plus că ne-am cunoscut mai bine între noi, exact așa cum se face de St. Patrick’s Day! Mi-a făcut mare plăcere și știți ce? Mi-ar plăcea să avem mai multe sărbători Irish căci sunt mult prea tari și ar fi păcat să nu ne distrăm într-un asemenea mod mai des. Hai, noroc! Pardon… Sláinte!

Fb Comments

3 thoughts on “Hai să aflăm cum a sărbătorit Constanța ziua de St. Patrick’s Day!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.