Hai constănțeni să ne băgăm Gaze!

instalare gaz constanta 01

Noi cred că suntem „societatea în ciudă”. În ciudă l-am votat pe Iohannis, doar ca să nu iasă Ponta. În Constanța parcă în ciudă ne băgăm Gaze, ca să nu mai aibă de câștigat RADET.

Observ un trend ascendent în instalarea de Gaze în locuințe, în Constanța. E scump inițial, dar ce-i drept, este mult mai convenabil și mult mai ieftin ca alternativa RADET. Oricum o duce rău acest RADET, asta o zic și vizavi de proaspăta știre de aici. p.s. Nu că nu prevedeam și în anul 2014 decăderea unora din RADET.

Ieri am întârziat la Alergarea de Miercuri tocmai pentru că am stat pe la maică-mea pe acasă, pentru a face curățenie.

instalare gaz constanta 02

Hai mă, maică-mea, nu puteai să acoperi și tu aragazul ăla? L-am făcut „lună” oricum. Ne-au spart puțin meșterii și o bucată de faianță, dar asta și din cauza lucrării mai grăbite ale foștilor meșteri. Nu-i mare pagubă, dar meșterii trebuie să aibă mai mare grijă! Astfel de lucrări se lasă cu câteva pagube oricum. Ăsta e specificul unei astfel de lucrări…

Au venit acești meșteri să instaleze țevile de gaz în apartament deci. O să revin cu un articol despre cât a durat la noi această aventură și despre costuri.

Până acum, vă pot spune câțiva pași făcuți. În primul rând, am dat fiecare familie din bloc la Administrație câte 100 de lei (asta pentru acte, pentru a aduce țevile în fața blocului). Apoi am mai plătit tot acolo 450 de lei pentru instalarea țevilor pe scară. Meșterii au făcut asta începând cu data de 7 Iunie 2016. Ieri au venit iar meșterii pentru a instala țevile în apartamente. Nouă ne-a instalat două focuri. Adică o țeavă o pot conecta direct la aragaz (aici n-ai nevoie de centrală termică) iar a doua este pentru centrala termică. Pentru acest lucru am plătit 1150 lei. Așadar, până acum, am plătit 1750 de lei. Am înțeles că va dura vreo 3 săptămâni până vor da drumul la gaze pe scară.

Rămâne să colaborăm acum cu o firmă pentru a ne rezolva cu instalarea noilor țevi, a caloriferelor noi și a centralei termice. Putem să le cumpărăm separat, sau putem să ne lăsăm la mâna unei firme autorizate specializate, ce face toate calculele și lucrările. Am auzit că asta poate dura doar două zile!

Caloriferele sunt alese în funcție de spațiul camerei, în funcție de poziționare a camerei, în funcție de prezența termopanelor sau ba și în funcție de izolație a blocului. Pe baza acestor date alegi și centrala termică, ce am auzit că nu ar trebui să depășească neapărat puterea de 24 kW. Rămâne de văzut ce spun și specialiștii. Având în vedere că stăm la parter, s-ar putea să fie posibil din prisma estetică să montăm mai tot pe sub apartament. Repet, rămâne să vin cu un articol pentru a vă lămuri cam cât costă toate aceste lucruri și cam cât durează.

Despre autor /

5 comentarii

  • :) Am terminat de doi ani cu chestia asta!

  • Joie Negru

    Mare nebunie, nu?

  • dede cati

    De 2 ani am facut asta, si este FENOMENAL. Pa, pa Radet… fara regrete.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.