Greu de găsit Vitamina C în Constanța!

Bună dimineața! Bună ziua…! Bună…noaptea! Că e 11 noaptea când scriu asta. Da chiar… De ce nu spunem “bună noaptea” în aceste circumstanțe? Întrebări aleatorii și degeaba sau logice? Timpul va spune…

Hai să vă zic o situație de ieri. Alergam eu prin stațiunea Mamaia și țac și pac și transpirație. În drum înapoi spre casă, am zis să-mi cumpăr și eu niște vitamina C efervescentă, de aia la tub. Am găsit-o a fi minim un placebo în situații de alinare după alergare sau chiar după mahmureală. Și nu este totuși placebo, căci totuși îmi face bine așa ceva.

În fine. Merg eu la farmacia din intersecția Dobrogea, Tomis Nord, în stația de autobuz 100. În locul fostului sediu al Băncii Transilvania se află o farmacie. Pharmis SRL sau ceva de genul. Părea așa mai fancy și mi-era teama de prețuri din start. Am intrat eu așa transpirat, cu șapca mea transpirată și am întrebat cât mai manierat posibil dacă au vitamina C “din aceea la tub, cu zinc sau calciu sau varii variante”… Fata de la tejghea era o tânără ce mi-a arătat două variante. Un Redoxon și nu mai știu ce, ambele la 21 și 22 de lei. Erau cam micuțe tuburile și nu înțelegeam de ce nu seamănă cu ce știam eu și am întrebat dacă nu există ceva mai diferit și mai ieftin de asemenea.

Atât mi-a trebuit. Tipa respectivă mi-a zis că astea sunt singurele două modele pe piață. M-am cam iritat un pic, dar decent cum mi-s i-am zis că nu poate fi așa, că produsele astea sunt variate prin aceeași rețetă dar alt brand. Am zis-o mai puțin enervant decât sună aici. Sau nu. Dar am zis-o pe un ton așa deschis și matinal. Repet, atât mi-a trebuit! M-a tutuit deja. Că “dacă tu găsești undeva mai ieftin poți să cauți în alt loc”. O fi fost șapca mea transpirată, o fi fost privirea mea de om onest, dar celibatar în mod trist de ceva timp, nu știu. Dar, nu mi-a convenit. Cu toate astea, m-am uitat încă o dată pe tuburile de vitamina C și am spus într-un mod foarte calm și cu bun simț: “Exact asta o să fac, mulțumesc!”.

Acuma nu știu dacă farmacista tânără în cauză era în ciclul menstrual. Nu știu dacă în ziua anterioară prietenul ei i-a spus că ar vrea să facă o pauză și să întâlnească alte persoane și nici nu știu dacă în acea zi și-a dat seama că meseria asta nu este de ea, dar mie îmi place la o farmacie să vorbesc pe un ton elevat, specific educației necesare pentru a obține acest post.

M-am dus la altă farmacie. Am ales-o pe cea de lângă școala Virgil Madgearu, din zona Cireșica. Acolo era la tejghea o tanti în etate. Am zis că gata, aici sigur găsesc varianta căutată, la un preț mai bun. Îi zic să-mi dea și mie o Vitamina C efervescentă la tub și la un preț bun. “Vitamina C și Aspirină deci?” spune doamna. Greșit din start, dar am corectat-o că nu. Mi-a găsit tot acest Redoxon la 21…22 de lei și zicea că altceva nu are. Fix atunci se uita la produsul din poza de mai sus și am întrebat: “Dar, tubul acela…ce e?”. Cică ah, da, și aia e vitamina C, dar cu o concentrație mai mică de 200 sau 300 mg șamd. Mda. Păi. Mersi. Aia căutam. Vitamina C. De orice C.

Nici prima domnișoară nici a doua doamnă – de parcă era onestă ca soția lui Moș Crăciun – nu s-au gândit să-mi dea Vitamina C de alt tip, decât aia cât mai calitativă și drept urmare scumpă. All hope is lost. Dacă și tanti Moș Crăciun m-a luat așa…ce să mai sper de la viața asta. Așa că mi-am cumpărat eventual produsul acesta la 12,40 lei și uite, domnișoară de la farmacia respectivă că am găsit acest produs mai ieftin! Ah, că nu e doar vitamina C și că procentul nu-știu-care și elementul chimic este altul și bla bla… Băi, te-am întrebat dacă ai vitamina C! Nu dacă ai vitamina C în cea mai pură formă de la firma X și Y! Dacă voiam vitamina C adevărată îmi cumpăram portocale… Mai dă-vă mă încolo!

Fb Comments

4 thoughts on “Greu de găsit Vitamina C în Constanța!

  1. Joie Negru Post author

   Pai eu am zis ca vreau vitamina C, cu zinc cu ce o fi… Si se uita la doar un produs sau doua si zic “pai aia ce este?”. “Ah, tot vitamina C”. Mda…

   Reply
 1. jon

  cea la plic este mai concentrata aproape de doza recomandata zilnic.
  ca mg zn vit c ajuta si la mentinerea in parametri a sistemului osos

  daca ai mai multe de cumparat, iesi mai ieftin de la o farmacie online, la noi te chelesc de bani.

  https://comenzi.farmaciatei.ro/farmacie/diverse/ca_mg_zn_vitamina_c_20_comprimate_efervescente_zdrovit-p10022819
  https://comenzi.farmaciatei.ro/vitamine_si_suplimente/vitamine/uz_general/camgzn_vitamina_c_20_plicuri_zdrovit-p10041172

  1 plic de 6000 mg contine:
  Calciu 800 mg 100 % din DZR, Magneziu 150 mg 40 % din DZR, Vitamina C 80 mg 100 % din DZR, Zinc 10 mg 100 % din DZR
  -1 comprimat de 4000mg contine: -vitamina C 60mg 100% (%DZR), magneziu 50mg 14,28% (%DZR), calciu 200mg 20% (%DZR), zinc 2,5mg 16,67% (%DZR).

  Reply
 2. Jarnea Cosmin

  Se intampla si cu lucruri ( medicamente ) mai uzuale, cum ar fi paracetamolul.
  Orasul asta al nostru chiar imi da batai de cap uneori. Eu ceream paracetamol, simplu, paracetamol, dar ce sa faci cand “ala mai scump e de N mii de ori mai bun”, ti se baga pe gat Parasinus (care mai are nu stiu ce substante), sau in cazuri mai rele te trezesti cu replica: “Daca vrei pentru raceala, ia mamica un Coldrex din ala MAX sau mai am…. etc.”
  Greu cu farmaciile si farmacistele din CT. Imi pare bine ca totusi, fie si prin spiritul propriu de observatie, ca ai gasit ce cautai.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.