::: gluma zilei

detalii

Am mai zis candva, am avut o prietena tiganca, si o consider si acum cea mai buna prietena pe care am avut-o, insa, atunci cand zic „tiganii astia” nu ma refer la ea, ci la cei despre care toti stiu ca sunt total inacceptabili. Daca si aceasta fosta prietena intra in categoria respectiva din greseala, imi pare sincer rau, dar nu eu sunt de vina ca nu am o alta solutie de a blama o majoritate a societatii respective. Ai putea vorbi de individ, insa la ei nu se pune problema asta, ei sunt de obicei bazati pe o multime. Unde mai pui ca sunt crescuti altfel, cu mentalitati antisociale maxime. Aceste invataturi nu se potrivesc cu invataturile romanesti, punctele comune devin astfel diminuate sau inexistente. Ca esti aceasi fiinta umana nu inseamna mereu ca ai lucruri in comun sau ca aceste lucruri se afla in parametrii acceptabili. Nici romanii in relatie cu romanii nu se inteleg din fix acelasi motiv. Deci e vorba de logica si mentalitate.

Romanii sunt cei discriminati, mereu a fost asa.

„În cadrul campaniei S.P.E.R. – Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă!, Agenţia de Monitorizare a Presei derulează proiectul „Cod etic online”, care are ca scop promovarea în spaţiul online a unui set de reguli cu privire la conţinuturile despre minorităţi şi grupuri dezavantajate generate de utilizatorii de site-uri, forumuri şi bloguri.”

Poftim? Cat de etic este sa vrei un cod etic online? Nu cumva asta contravine cu principiul libertatii de exprimare? Nu cumva asta este o metoda total stupida de a privi plangerile tuturor bloggerilor si oamenilor in privinta tiganilor? SPER? Cum spera Presedintele? Cum spera Premierul? Asta e un mesaj de succes? Nu cumva suntem satui de speranta? Nu cumva nu suntem chiar atat de prosti pe cat ne vor altii? Tiganii si-o fac cu mana lor, poporul roman este unul extrem de tolerant in cazurile astea. Intoleranti sunt doar cu ei insisi.

Nu suntem absolut deloc responsabili de felul deviant al altor oameni, tigani, romani sau ce or fi ei. Nu suntem absolut deloc obligati sa fim toleranti in mod fantezist cu niste oameni care nu vor sa comunice.

Hai sa nu mai ne prostim aiurea. Ziceti-mi si mie daca voi credeti ca tiganii ar renunta la modul lor de viata pentru un mod normal, care sa fie pe aceasi lungime de unda cu modul de viata al altor cetateni ai acestei tari. Din zone pline de case din chirpici ies tigani cu BMW-uri, imbracati in Prada si D&G. Chiar credeti ca s-ar risca ei sa justifice treaba asta? Iar vizavi de organizatiile astea „umanitare”, chiar credeti ca o caruta plina de aur nu le-a cumparat print-ul si campania asta? Vreti sa fiti credibili? Fiti egali si impartiali!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.