FileList închis prin surprindere de către Ministerul Public sau un Hacker?

Cine a căutat să acceseze site-ul de torente fileList.ro, a avut surpriza să dea de un mesaj de eroare ce pare că spune că domeniul este sechestrat de către Ministerul Public. Îmi pare hackerit mai degrabă.

Apare acolo o imagine cu logo-ul României cu un efect bizar, Parchetul de pe lângă… (deși nu specifică care Parchet anume) și ceva despre art. 249 din Codul de Procedură penală. Totul pare fake și dacă este un hack este unul care i-a surprins și pe administratorii site-ului, după cum și aceștia declarau ieri, la ora 11:36:

Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât știți voi, atâta știm și noi. Din acest motiv am și amânat acest anunț, deoarece speram să apară ceva detalii între timp.
Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur și simplu au dat jos domeniul în cursul zilei de ieri.

Legat de server, inca de la inceputul acestui site au fost luate toate masurile posibile pentru protejarea userilor. Insemnand că, chiar și dacă printr-o metodă sau alta autoritățile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie si criptare pentru a preveni accesul la baza de date și/sau alte fișiere.

Ținem foarte mult la siguranța si anonimitatea utilizatorilor noștri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoștință nicio acuzație și vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noștri la libera exprimare și comunicare.

Până se lămurește treaba, puteți să vă logați cu aceleași date pe filelist.io

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.