Fii voluntar în construcția de locuințe pentru câteva familii din Cumpăna!

În perioada 1 – 5 Octombrie 2018, cei de la Habitat for Humanity au în plan o mobilizare de forțe pentru construcția a unor locuințe pentru 8 familii nevoiașe din localitatea Cumpăna, județul Constanța. Poți să te implici și tu dacă te înscrii pe website-ul lor oficial.

Aceștia mi-au comunicat ca pentru a se realiza acest eveniment, mai este nevoie de 100 de voluntari care să ajute pe șantier. Se dorește construirea a 8 locuințe în 5 zile cu ajutorul a 240 de voluntari. Înscrierile se pot face până în data de 17 Septembrie 2018. Sună cât se poate de realizabil, mai ales pentru că anul trecut aceștia au reușit să construiască 36 de case în 5 zile, la Bacău. Vezi imagini, aici. Au participat la această ediție de Big Build în jur de 820 de voluntari!

Voluntarii nu au nevoie de experiență în construcții și vor fi permanent ghidați de către o echipă de constructori profesioniști.

Voluntarii Habitat for Humanity vin pe șantierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se oprește doar la construcția propriu-zisă a unei case. Căutăm și acum, pentru BIG BUILD 2018, oameni care să schimbe pentru totdeauna viața unor părinți și copii pe care nu îi cunosc încă, dar de care se vor lega pentru totdeauna, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Programul de lucru începe luni dis-de-dimineață, când pe șantier se află doar fundațiile caselor. De-a lungul celor 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuințele – vor ridica pereții, vor monta acoperișurile, vor izola termic locuințele și vor aplica tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, vineri după-amiaza, casele vor fi finalizate 100% la exterior și 80% la interior.

Ne bucurăm foarte mult să fim implicați din nou în proiectul BIG BUILD. Kaufland România este partener al evenimentului pentru a treia oară. Este o experiență unică să construiești un viitor cămin alături de colegi, de voluntari, de profesioniștii de la Habitat for Humanity România și alături de familiile beneficiare. Colegii care au voluntariat în anii trecuți sunt nerăbdători să revină pe șantier și invităm cât mai mulți voluntari să ni se alăture, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

BIG BUILD este un eveniment anual de construire accelerată și voluntariat organizat de Habitat for Humanity România pentru a marca Ziua Mondială a Locuirii, pe care ONU o sărbătorește în prima zi de luni a lunii octombrie.

– via comunicat de Presă

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea precară. De 22 de ani în România, Habitat for Humanity România construiește și reabilitează locuințe pentru familii cu venituri mici, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Despre autor /

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.