Fiecare pe drumul său…

      No Comments on Fiecare pe drumul său…

Ne spunem uneori anumite cuvinte ce par puternice și ce nu sunt absolut deloc asta, lucru dovedit prin trecerea Timpului.

Un “te iubesc” sau un “aș face orice pentru tine” rămâne atât de adânc pierdut în Timp din cauza unor grabe, neînțelegeri sau nepotriviri.  Așa că au vorbele un înțeles semnificativ într-o relație de atracție sau într-o relație de mai mult? Da. Absolut, da! Dar, ca nuanță, nu ca pilon. Vorbele sunt un mijloc de legătură, nu legătura în sine! Ca pilon rămâne să ai gesturile, trăirile și apropierea. Și trebuie să înțelegem asta, ca să nu rămânem amari în timp. Însă, nici gesturile, trăirile sau apropierea nu rezultă într-o continuitate dacă există o grabă, neînțelegere sau nepotrivire. E iritant, da. Dar este…Viață! Ca să vezi!

În ciuda inteligenței noastre, tot ne comportăm stupid în fața unor relaționări sau despărțiri. Păi…de ce? Vai, că îi arăt eu lui…sau îi arăt eu ei? Eh, ce să arăți? Atâta furie stupidă pentru nimic. Dar, momentele bune n-au contat? Prietenia aia și vorbele la indigo și glumele pe același gust? Hai să nu fim porci sau scroafe! Într-o relație – lungă în principiu – trecem prin multe momente notabile, bune, amuzante sau respectabile. Eu îmi respect fosta, de exemplu, și o apreciez pentru atât de multe lucruri. Că nu o aprob la alte probleme e fix treaba mea și fix treaba noastră, să zic. În rest, suntem oameni și ar trebui să acceptăm și momente bune și momente rele. De acolo și “la bine și la greu”, însă asta ar trebui să fie aplicată și la relații de bază de iubire. Căci fugim de construcția unei relații. E uman și asta pe de o parte. Ne facem sânge rău degeaba. Fiecare pe drumul său mai bine… Uneori drumul ăla ajunge la o intersecție și te duce nas în nas cu o fostă relație! Se întâmplă și de astea că Viața asta scurtă nu e așa scurtă și limitată…

Dar până la acel ipotetic, că îl gândești sau nu, hai să nu ne învinovățim sau să ne chinuim. Pentru ce? Pentru erori ce nu-s erori ci doar fapte banale umane? Pauză! Time-out! Respirăm și noi? Ne relaxăm și noi? Suntem ok… Ok? Suntem ok!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.