Am făcut Nuggets…din nou!

      No Comments on Am făcut Nuggets…din nou!

Mai țineți minte voi oare când vă spuneam prin anul 2012 că am făcut Nuggets de casă? Dacă nu, dați click aici ca să țineți minte! Aseară am decis să fac din nou ceva de genul și m-am inspirat din aceeași manieră ca și data trecută, căci de multe ori scriu pe blog pentru mine, ca să nu uit varii lucruri.

Ca ingrediente m-am folosit de piept de pui, ouă, făină, pesmet, cașcaval, iaurt, sare, piper, condimente de pui și oregano. Cantitatea diferă în funcție de cât vrei să faci. Dacă vrei să te folosești de un piept de pui și nu de tot pachetul, poți bate mai puține ouă, gen 3 poate. Pesmetul poate umple o cană, făină aproape o cană și cașcaval ras cam jumătate de cană sau cât vrei.

În această poză deloc frumos realizată și perfect haotică, se pot observa câteva lucruri. Am început cu un soi de “pat” din făină, pesmet și cașcaval ras într-un platou. Aceeași combinație am pus-o într-o pungă. Vă explic imediat ideea.

Am tăiat pieptul de pui în fâșii ca și atunci când pregătești pieptul de pui la grătar. Le-am ciocănit ușor pe aceste fâșii pentru a le întinde un pic și apoi le-am tăiat în forme mai mici. După asta, m-am ocupat de compoziție.

Eee? Hai că asta e mai artistică! Am bătut vreo 6 ouă eu și am amestecat bine. Am pus și puțin iaurt ca să măresc compoziția și să-i dau o altă textură. Puteam pune și lapte probabil, dar prefer iaurtul. Am pus cam o linguriță de sare, cam tot așa de piper, cât am vrut eu din condimentul de pui și ceva oregano, care e bun pentru carne. Să nu vă zgârciți la cantitatea condimentelor! Fix asta dă gustul! Ah, am uitat să vă zic de alte două ingrediente secrete! Am pus de asemenea o lingură (nu linguriță) de muștar în compoziție și am stors aproape o jumătate de lămâie mică acolo. La greci parcă se face șnițelul cu muștar și lămâie în compoziție și cică acestea schimbă tot jocul!

Bucățelele de pui le-am pus în alt platou și am turnat un pic din compoziție peste. Am amestecat bine puiul ca să devină lipicios și să aibă prindere mai bună făina, pesmetul și cașcavalul, ce formează crusta. După asta, am luat pe reprize câteva bucăți și le-am azvârlit așa cu nepăsare în punga cu făină, pesmet și cașcaval ras. Am agitat punga mai ceva ca un ospătar profesionist ce-ți prepară cel mai bun cocktail din viața ta! Glumesc. Să nu agitați așa, căci poate se sparge punga și mă înjurați tot pe mine apoi. Întorci punga ușor ca o clepsidră de sus în jos și îți va rezulta asta:

Pentru că data trecută, procesul ăsta n-a fost de ajuns ca să arunc bucățiile în ulei și gata, am decis să repet și acum o chestie. După ce arătau așa bucățiile, le înmuiam iar în compoziție și de acolo le dădeam prin acel pat de făină, pesmet și cașcaval ras din primul platou. Un fel de double-dip să zicem, adică o scufundare dublă sau cum să traduc eu… De abia atunci puteam să le pun în ulei.

Uleiul nu l-am încins maxim. L-am lăsat la foc mediu un pic, iar apoi la foc nu tocmai mic, dar nici mediu. Știu cum sună, dar așa e gradat butonul de foc pe aragaz: vag. Ideea e să ai timp să te uiți și la nuggets-ul din tigaie și să mai pregătești următoarea tranșă întretimp.

Rezultatul final este ceea ce ați văzut în poza de mai sus, de la începutul articolului. Ceva de genul:

Nu arată prea superb, dar e foarte gustos. Carnea se face foarte bine iar crusta e nu doar bogată, dar și extra gustoasă datorită condimentelor alese. Carnea e standard aș spune, însă crusta aia contează. Se mănâncă atunci când sunt încă destul de calde. Eu le-am mâncat cu ketchup, dar se poate face și un sos. Ba chiar acel sos va mări cu peste 40% gustul în unele combinații! Cândva amestecasem ketchup cu sos remoulade și era foarte ok rezultatul.

Aș mai schimba ceva la rețeta asta. Nu știu încă ce. Poate să pun grana padano în loc de cașcavalul dat prin răzătoare, nu știu. Mi-ar plăcea să-mi iasă și mai gustoase și poate chiar mai arătoase. Până atunci însă, sunt perfecte pentru ce doream eu de fapt: O gustare/mâncare pe care poți s-o înfuleci rapid când ți-e foame dar când n-ai chef să încălzești o ciorbă.

Azi am mâncat o parte din acești nuggets făcuți ieri. I-am încălzit la microunde. Erau în continuare foarte buni și proaspeți! Spor la găteală!

p.s. Nefăcând toate bucățiile, am pus restul de bucățele cu ou și pesmet și tot într-o farfurie acoperită cu staniol și le-am lăsat în frigider. Le-am făcut peste o zi. Nu a mai fost nevoie să le mai fac iar double dip-ul acela. Le-am pus direct în tigaie și parcă e și mai bun nugget-ul, cu o carne și mai gustoasă. Deci cred că ajută frigiderul.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.