Facebook a pus la pământ Primăria Constanța. Gata!

Lansată cu surle și trâmbițe prin anul 2015 de către fostul Primar-papagal Radu Mazăre, pagina de Facebook unde constănțenii puteau face varii sesizări referitoare la orașul Constanța, a fost în mod PSDist închisă. Ni se dă…Ni se ia.

Anunțul de mai sus spune că atât pagina de Sesizări către Primărie cât și cea pentru sesizări către Poliția Constanța, au fost închise. Nu se explică de ce, dar n-avem nevoie de explicații mincinoase. Auzi tu, cică răspunsurile la sesizările deja lăsate le găsiți pe site-ul Primăriei. Zău așa? Păi dacă pagina de Facebook a dispărut, acolo unde aveai numărul de intrare și logare pentru sesizarea ta, cum mai faci asta? Se repetă un pic din povestea asta.

Făgădău și ai lui și cu fantoma lui Mazăre și Porcușor în cârcă, au aruncat prosopul. Nu e vorba aici doar de clasica mișcare PSD: Te uiți în stânga la ouăle decorate cu beteală și prin dreapta ești buzunărit de un Babu sau Uzun ci și de incompetență, Lecția 101. Proiectul ăsta a continuat curios de mult având în vedere stupizenia din cârma Primăriei, a Consiliului Local și din Consiliul Județean. Eu tind să cred că aceiași angajați ai Primăriei, o parte, se ocupau ca bonus neplătit la muncă și de treaba asta cu sesizările. Sunt sigur că nu le-a fost ușor, căci dacă urmăreați ambele pagini, vedeați acolo adevărata față a municipiului Constanța, această hazna degradată.

Furturi, violuri, scandaluri, parcări în buza blocului, accidente rutiere peste accidente rutiere, canalizări fără capace sau cu ramuri plantate în ele, copaci căzuți peste tot, străzi inundate la 20 de minute de ploaie, cabluri atârnând pe străzi de îți vine să te sugrumi tu intenționat de ele de nervi, furturi din autobuze, furturi din Maxi Taxi, furturi în mizeria aia infectă și nesănătoasă de Henri Coandă într-o zonă de Nord, țigani în case părăsite, țigani cerșind pe Aurel Vlaicu, pe lângă prostitoatele alea apărate de cei de la Secția 2 Poliție, țigani în Tomis III, zi de zi, beznă prin oraș, lipsa locurilor de parcare și aici și acolo, lipsa de piste de biciclete, ba chiar lipsă de trotuare, frate! Vecinul a construit nu știu ce rahat de garaj improvizat sau nu știu ce anexă ilegală, terenul ăla părăsit mai are puțin și devine o junglă vie, macaraua ruginită de la hotelul ăla fantomă din Portul Tomis ne cade în cap aproape, gunoaiele pe jos la ghena x, gunoaiele pe lângă ghena y, gunoaie în gardul meu viu din fața blocului, coșuri de gunoi lipsă, pază zero, protecție ciuciu, câini cât mai mulți și periculoși… Și toate astea în doar o zi-două de sesizări pe paginile astea de Facebook.

Și ce s-a făcut? Cât s-a rezolvat din procentul ăsta de sesizări? Ar veni careva cu o statistică? Am avea încredere în statistica mizerabililor din clădirea cu gaură în tavanele wc-urilor sale? Auzim că nu e de competența lor, că de la anu se face, că prioritățiile sunt altele, că s-a făcut, când de fapt nu s-a făcut. Bă! Niște mincinoși patologici. Mitomani. Ăștia-s mai toți din jocul ăsta incredibil de transparent.

Respir… Gata. Ok. Închideți paginile. Bravo. Rămân acum doar ăia deștepți în joc, ăia care știu să trimită o sesizare la un e-mail. Nu e mare inginerie, dar probabil 76% din constănțeni nu se pricep la asta sau nu se implică. Nu se documentează, nu sângerează destul. Mulți sunt crescuți în ideea de a face pentru ei înșiși ceva, că nimeni nu-i ajută pe ei deloc, că nimeni nu le dă lor o pâine. Îi asculți în mijloacele de transport în comun cum se destăinuie pe față că au votat cu ăia care sunt hoți, dar că le dă și lor ceva. O mână murdară infectează pe alta. Fiecare e pentru el, dar uită că prin unitate crește o societate și doar printr-o unitate lucrurile ar fi putut arăta altfel.

Problema pentru PSD și Făgădău și pentru baronii din spatele Puterii – cei ce-și au mâna înfiptă adânc în anusul păpușii sus-numite – și toți cei din hora asta, e că dopul ăsta pus la nevoia oamenilor de a se descărca măcar, o să creeze ceva presiune. Mulți constănțeni sunt proști, nu zic că nu. Unii se lamentau pe paginile astea fără vreo gramatică elementară sau fără vreun sens ordonat de exprimare, neștiind exact ce să ceară. Așa sunt oamenii, nah. Însă, ei se destresau un pic prin asta. Prostia aia e cea care va creea presiune. S-au făcut Revoluții din prostie. De ce să nu se repete istoria? Și hai să fim serioși! Prostia asta nu e de fapt prostie în multe cazuri, căci birocrația asta ne împinge pe unii să citim sute de rânduri scrise tehnic și juridic pentru a mai înțelege ceva din propriul nostru trai. Culmea e că Primăria Constanța face pași tot mai rapizi către propria sa distrugere. Indiferent apoi de indiferența oamenilor buni și a oamenilor proști totodată, lumea își va aminti numele de Radu Mazăre, de Răducu Mazăre, de Nicușor-Porcușor Constantinescu, de Decebal Făgădău, de Monica Gaitanidis Făgădau, de Dumitru Martin și Corina Martin, de Ovidiu Cristian Tănase, de Felix Stroe, de Constantin Florian Andrei, de Dumitru Drăghici, de mustăciosul de Gabriel Custurea, de Virginia Uzun, de Dănuț Căpățână, de Sorin Munteanu, de Ani Merlă, de Mircea Dobre, de oricine! Toți vor fi în acel moment de suprasaturație aceeași persoană: inamicul. Pentru unii, toți sunt asta deja iar pentru alții…poate fix Primăria le va creea condiția asta cât mai repede, din propria lor stângăcie repetitivă și nătângă de-a dreptul.

Gata. S-au stins luminile încă o dată la Constanța. Acum chiar că e fiecare pe cont propriu! În întunericul ăsta, mulți s-ar putea să iasă din lupta asta cu ochii scoși. Succes!

p.s. Gata. Sesizare trimisă. De Legea 52/2003 ați auzit, domnilor?

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.