Explorare Urbană nocturnă în Palatul Navigației Constanța

Aseară, 7 Ianuarie 2017, am trecut pe lângă Casa Embiricos alias Palatul Navigației din orașul Constanța. Este o clădire construită în perioada 1922 – 1923 și am clasificat-o cândva ca fiiind cea mai frumoasă clădire din Constanța. Aici era primul loc din Constanța care oferea posibilitatea curselor directe Constanța – New York. Aflii mai multe despre, AICI.

De ceva timp, locuitorii acestei clădiri au fost evacuați de aici (majoritatea locuind abuziv aici). Eu am mai explorat-o cândva, când încă aceștia aveau dreptul de a locui acolo. Vezi articolul de pe acest blog, AICI. Aseară, pe frig și pe o ninsoare sâcâitoare, am ajuns prin zonă și am decis să intru din nou prin clădire. Am urcat treptele și am auzit varii zgomote. Nu știam dacă dau de vreun paznic, de boschetari sau vechi locatari… Am coborât treptele înapoi și am meditat un pic. Să urc? Să nu urc? Am decis să-mi aprind lanterna la telefon și…am urcat. Este o clădire de 6 nivele, acum abandonată. Nu știam ce o să găsesc pe aici și trebuia să am grijă pe unde calc, să nu pic prin podea. Am găsit mult moloz, câteva bagaje lăsate în urmă, o priveliște interesantă de la înălțime… Mi-a plăcut, însă nu spun că nu mi-era puțină teamă de neprevăzut pe acest întuneric.

Pozele nu prea îmi ieșeau pe întunericul de acolo, dar am filmat. Hai să vedem ce a ieșit și puneți-vă un pic în locul meu! Atmosfera îmi amintea de celebrul film Silent Hill. Chiar era o atmosferă Horror și primejdioasă, de la care nu știam la ce să mă aștept!

 

p.s. Asta e clădirea explorată.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.