Explorare Urbană: Hală pe bdul I.C. Brătianu

Azi am explorat o hală interesantă aflată pe bulevardul I.C. Brătianu. Am trecut de câteva ori prin zonă și mi-a tot sărit în ochi ușurința cu care aș putea să intru în această clădire.

Clădirea se află între spălătoria Trompi și clubul Crush.

Lângă ea, se află o altă hală ce găzduiește în prezent o afacere de tâmplărie. După cum aflăm și de la Zetu Harry aici, această clădire vecină este o fabrică germană construită în perioada interbelică. Pe partea opusă a halei, vecin e un hotel de 3 stele, construit în zonă ca nuca în perete.

Această hală pare construită într-un mod mult mai brut și simplu, cu mult după perioada interbelică, probabil prin anii ’60 sau ’70 chiar. Interiorul e gol dar plin de mizerie, însă nu m-am așteptat să dau de imaginea de la primul etaj din cele patru.

M-a surprins spațiul enorm. Când am intrat în clădire nu știam exact unde intru, chiar dacă de afară se putea observa un spațiu încăpător. Nu am analizat bine structura clădirii; probabil am dorit într-un mod subconștient să fiu impresionat…și am fost! Este prima hală explorată în oraș. Prima hală pe care am văzut-o și pozat-o în anul 2008, se află în Portul Constanța.

Are chiar și două lifturi, blocate acolo în ciuda forței gravitaționale.

Este o clădire ce stă foarte prost la capitolul rezistență. Pereții sunt crăpați sau loviți rău cu barosul, podeaua este și ea crăpată pe alocuri, ba chiar…fugind de colo colo ca să-mi fac cu timer aceste poze, am simțit cum podeaua de sub picioare trosnea foarte nesigur. De acoperiș nici nu mai zic…

Ok. Câteceva zic. Am urcat la viața mea pe câteva clădiri însă niciuna nu mi-a dat impresia că o să cad prin acoperiș către etajele inferioare. Fiecare pas făcut era unul gentil, deoarece acoperișul se simte foarte fragil la fiecare atingere. La început am zis că mai bine nu mă duc tocmai pe margine pentru a face poze, dar…am dorit să am câteva imagini de ansamblu cu zona apropiată halei.

Mă așteptam să dau pe acolo de câțiva oameni ai străzii dar n-am avut ghinionul ăsta. Probabil și ora prânzului își are explicația pentru lipsa persoanelor din acest adăpost nu mai bun de exploatat. A fost o explorare simplă, ce nu mi-a dat palpitații precum altele; asta mai ales poate pentru că este și un spațiu atât de deschis și mare. Haide să vedem alte poze de la fața locului!

Restul de poze, în număr total de 80, pot fi găsite pe contul de Facebook de AICI. Ca bonus, vă arăt și un filmuleț făcut la fața locului.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=5Q07PdLlMPk&w=525&h=360]

Despre autor /

2 comentarii

  • Ai gresit linkul catre Urban Constanta.

    • joie

      Nu. E hala de langa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.