Este anti-românească noua lege anti-țigănism?

foto via g4media.ro

Poate că nu știați că ieri, 4 Ianuarie 2021, președintele nostru a semnat așa-zisa Lege Antițigănism. Legea este menită să combată atitudinea negativă față de țigani, omițându-se un pic combaterea acțiuniilor negative a țiganilor ceea ce duce la atitudinea negativă față de țigani.

Legea anti-țigănism este pe bune! Gata! Este promulgată! Spune că romii sunt cei mai speciali dintre români și că noi românii suntem de fapt minoritatea. Nu o spune direct ci o spune indirect prin însăși existența ei. Nu e prima dată când romii au avut beneficii extra în țara asta, în defavoarea altor cetățeni.

Ideea Legii e să nu se mai exprime ură împotriva acestora, să nu se mai manifeste ură în scris sau verbal sau să nu se mai înființeze vreo organizație cu caracter antițigănist ce înseamnă de fapt un grup format din trei sau mai multe persoane care își desfășoară activitatea temporar sau permanent în scopul promovării ideilor, concepțiilor sau doctinelor antițigăniste. N-am auzit de așa organizații. Poate se referă la pagini de Facebook…  De asemenea, nu mai ai voie să folosești elemente antițigăniste (asta e dusă deja în sfera Nazismului) gen drapele, embleme și insigne (ce?), uniformele (n-ai voie cu fustă lungă și colorată și buzunare ascunse), formulele de salut! (numai poți să-ți saluți prietenii cu haules-baules), plus nici materiale precum mesaje text, conținut audio-video, tricouri cu un țigan cu un lanț de haur, cuvântul parodiat „haur” sau „fer” sau „hauăleu” sau cine-mai-știe ce.

Dacă încalci asta cumva în timp ce ești făcut la buzunare prin autobuz (și să presupunem că în acest caz e vorba de un țigan care te face la buzunare…), nu iei amendă. Ajungi direct la închisoare! Pedeapsa este între 3 luni și 3 ani pentru cei care calcă strâmb sau de la 3 ani la 10 ani dacă ai un grup de Feisbuci sau vreo Organizație antițigănistă.

Ei bine, eu zic că asta e rasism! Împotriva românilor și nu numai. Aveam deja o Constituție a României unde în al său Articol 4 se specifica deja că toți cetățenii României sunt egali, fără deosebire de rasă. Mai avem și un Articol 6 adițional ce spune că

(2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.

Prin această nouă Lege, se încalcă fix Constituția și aceste articole. Așa că poate să promulge Președintele ce-o vrea căci această Lege este NULĂ DE DREPT. Haules Baules și la revedere! Combateți antițigănismul din miezul problemei, nu din reacția la problemă!

p.s. Sunt mulți țigani care suferă din cauza altor țigani și cine îi știe îi înțelege și-i simpatizează, dar să faci o categorie specială de drepturi vagi la o problemă complexă, e chiar idioțesc și superficial de teama rigorilor UE. Adică nici UE nu e de vină aici că a impus României de 100 de ori să ia măsuri, dar măsura asta pe ultima sută de metri după ani de LENE procedurală e doar praf ascuns sub preș și va face mai mult rău.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.