După 3 ani de zile, lucrările continuă la blocul lui Zeido și Solid House

foto via ziuact.ro

Aruncă un ac la întâmplare pe harta municipiului Constanța și fix acela e locul unde se poate permite construcția unei clădiri cu geamuri multe sau a unui bloc turn, sau a oricărei investiții imobiliare. La fel este și cu situația blocului în devenire de atâția ani dintr-o fostă stație de autobuz (peste drum de fostul Cinema Republica), proiectul imobiliar al unui Zeido, fost consul al Siriei.

Am menționat și eu această situație pe atunci, privind mai luptător la absurditatea construcției. Asta mai ales din cauza gafei WTC Constanța de pe strada Traian ce aparent punea în pericol stabilitatea blocurilor comuniste din proximitate. De unde atât? A apărut o gaură într-o zi din anul 2015, a urmat un scandal, o pauză și acum s-au reluat lucrările.

foto via Adina Sîrbu
foto via Adina Sîrbu

Locatara ce a făcut publice aceste poze pe Facebook vine cu un comentariu la această situație:

Da, ne-am trezit cu gardul intr-o zi pe la prânz, în aprilie 2015! Am plecat de pe locul de parcare rezervat și când m-am întors după câteva ore, nu-l mai aveam! Da, cinci procese în instanță n-au reușit să oprească mizeria! Primul a fost penal, pentru distrugere de vestigii, dar cum era de așteptat, firma fiului consulului Siriei a ieșit basma curată. Am atacat apoi autorizația de construire, iar abia pe 5 oct 2018, după 3 ani, aceasta a fost anulată în instanță! În schimb, nu ni s-a admis cererea de suspendare a lucrărilor, deși pe rol se află și cererea de anulare a celei de-a doua autorizații, emise în ian 2018! Deși neregulile îs cât alea 9 etaje câte va avea blocul, doi primari și consilierii locali au avizat aproape în unanimitate această porcărie și le-au dublat „investitorilor” (între timp s-a alăturat și celebra Solid House) cu generozitate suprafața de teren! De asta Constanța a devenit un oraș de un prost gust desăvârșit, betonat până la refuz, cu o arhitectură îndoielnică, în care respectul autorităților pentru locuitorii săi este zero!

Vă imaginați cât de frustrant este? Cred că da, ca și constănțeni, căci și voi ceilalți vă confruntați cu absurdități în acest oraș. Deci rotițele justiției au ruginit și ușor ușor se opresc de tot. Cel puțin în cazul a atâtor teritorii administrative de pe suprafața României ăsteia așa frumoase, ce-și vrea românii înapoi din afara țării. O să picăm fix în nas cu tot cu planuri și ambiții personale atâta timp cât nu ne găsim maniera de a forma o voce comuna împotriva corupților!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.