DSP s-a sucit. Navigatorii stau în carantină la întoarcerea în țară!

În ciuda presiunilor și a schimbărilor pe tema carantinei – ca navigatorii români să nu mai stea 14 zile în izolare după ce se întorc din voiaj –  DSP te aruncă direct în izolare oricum!

Frate-miu e navigator. A venit acasă foarte recent. La aeroport, a prezentat toate documentele potrivite, la fel ca ultima dată, doar că de data asta, Anexa 3 a sa nu a mai avut putere. DSP imediat l-a băgat într-o bază de date, i-a trimis sms fix în aeroport că trebuie să stea acasă 14 zile și s-au spălat pe mâini.

Restricțiile navigatorilor au fost anulate prin hotărârea nr. 3 din 11.01.2021, o modificare la hotărârea nr. 1 din 03.01.2021. Însă, ca prin minune, schimbarea s-a schimbat iar după ce suni timp de 7 zile și 7 nopți la multe numere ale DSP-ului și cineva îți răspunde, ți se comunică faptul că acum se ia în seamă hotărârea 43 din data de 01.07.2021.

Cu alte cuvinte, izolare 14 zile. Sau hai, nu 14, daca vrei tu în a 7-a zi să ceri derogare de la carantină la DSP și să le trimiți nu știu ce declarație vamală și copie după CI și dovada programării pe banii tăi la un cabinet privat pentru un test PCR (189 de lei la clinica Sante) și în a 8-a zi să faci testul ăsta după ce primești derogarea de la DSP și după ce iese Negativ să poți ieși din carantină. Dar nu mai devreme de ziua 11 de izolare la domiciliu! Deci s-a inventat un întreg lanț birocratic pentru a nu sta tu 14 zile în carantină ci doar…11 zile.

Așadar, dacă veniți din voiaj. Neapărat 14 zile la domiciliu! Sau hai…11 zile.

p.s. EXCEPȚII. Conform DSP: Conform HCNSU 43/01.07.2021, singurele excepții de la măsura carantinării sunt temeiul art. 5 care prevede ca excepții persoanele vaccinate cu schema completă și pentru care au trecut 10 zile de la ultima doză și persoanele care au avut covid în ultimele 180 zile.

p.p.s. Tot DSP spune: Nu se mai fac excepții pe categorii profesionale. Sunt curios. Un prim-ministru sau politician care iese din țară și se întoarce înapoi, nu cumva e exceptat pe categoria sa profesională?

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.