Drumeție prin oraș – 20 Noiembrie 2019

Stop degradării urbane! Cam asta îmi spunea scena surprinsă prin lentila camerei foto în această zi de 20 Noiembrie când am ieșit la o tură de poze prin oraș, așa cum o făceam cândva în mod constant acum câțiva ani. Ce? Credeați că m-am lecuit? Nu încă!

Am început aventura cu zona peninsulară, desigur, căci pe acolo ai șanse mari să mai găsești varii schimbări sau descoperiri interesante. De exemplu, clădiri renovate, o promenadă nouă pe plaja Modern, o mâță plătită probabil în conserve de pește ca să păzească o descoperire arheologică…

Am început însă cu zona casei cu Lei și m-am dus apoi spre strada 9 Mai ca să văd cu ochii mei descoperirile arheologice recente. Am continuat apoi pe lângă vechiul BNR și m-am dus spre Mare, pe strada Callatis și pe lângă palatul Șuțu, unde un câine lătra la un proprietar de la o casă vecină, ce trăgea cu ochiul, nu la mine. Pe lângă mine se plimba curios când mă lăsam în jos încercând să fac poză cu bliț într-un subsol.

Câteva clădiri s-au schimbat la față, altele au rămas la fel de părăsite. Pe plajă, o improvizație de beton și o promenadă nouă la care se lucrează de zor. Este un proiect LIDL, despre care puteți citi câteceva aici.

În rest, a fost o zi înnorată și atipic de ok ca temperatură pentru un sfârșit de Noiembrie. Hai să vedem și restul de imagini:

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.