Drumeție prin Constanța – 5 Iulie 2017

În afară de drame personale, vă mai povesteam ieri că am trecut prin zona plăjii Modern pentru a surprinde câteva cadre cu Neversea-ul vieții. Ce nu v-am arătat însă, sunt pozele următoare.

Dacă tot mă jucam cu zoom-ul, nu era păcat să nu surprind mașinăriile astea? Vă e dor de avioane și de alte aparate zburătoare? Nu vă întristați, căci Aeromania e la o aruncătură de băț distanță de noi.

Pozele astea sunt făcute de pe plajă, dar înainte să ajung pe plajă, am zis să caut un cadru mai special, așa că am intrat prin Jungla Modern.

Știți doar că sunt scările alea de la Modern… V-ați întrebat vreodată ce se află însă în stânga sau în dreapta lor? E altă lume aici. Am explorat zona asta și în anul 2010 și nu s-au schimbat multe. Doar gunoaie mai multe au apărut. Am dat pe atunci de boschetari și tot prin preajma explorării mele am auzit că cineva s-a sinucis acolo. Acum iar intram în adâncurile pădurii! Se face mai liniște odată intrat acolo. E o sălbăticiune pură cu o urmă de cărare pe care n-ai de ales și trebuie s-o urmezi. ȚÂRRR ȚÂRRRR! Îmi sună telefonul! Fix aici! Maică-mea! Cum să-i zic că nu pot să vorbesc că mă aflu într-o junglă bizară de unde aș putea să alarmez cine știe ce drogat sau boschetar? Am terminat discuția cât mai repede posibil și am continuat apoi spre mijlocul pădurii ăsteia din municipiul Constanța, din România, membră a Uniunii Europene de la 1 Ianuarie 2007. Am pus o frână ca în filme în fața unei pânze de păianjăn. N-am stricat-o, am trecut fix pe lângă ea apoi. Spre surprinderea mea, am ieșit pe partea cu celălalte scări, de la Zorile. În 2010 am dat de un câmp, de unde puteam poza bine, dar acum câmpul era plin de ierburi și copaci. Dar, hei! Avem Neversea!

Neversea cu boltoacă și tot. Am vrut să întorc poza asta cumva, căci îmi pare strâmbă, dar nu cred că am făcut-o strâmbă ci cred că tot locul ăsta e strâmb. Cum spuneam… Dacă plouă, o să se inunde iar tot portul Tomis. Dar, pare că va fi o vreme bună. O să ne îngrijorăm doar de trafic și de aglomerația nemaivăzută până acum…

Oh, Doamne! Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța! Construit în anul 1879 și reabilitat în anul 1911. Câtă eleganță, câtă grație…

Oh, shit! Nevermind… Mulțumim mustăciosului-șef de la Muzeu că l-a lăsat într-o asemenea paragină.

Tu nu mai râde, Cazinoule, că mai ai puțin și cazi! Poate ați auzit că se fac licitații pentru repararea Cazinoului. Poate nu știți ce s-a mai întâmplat cu acest proces. Ei bine, acum câteva zile a fost DIN NOU contestată licitația. Adică niște unii pot să blocheze procesul la infinit, până pică acest Cazino și până când poți construi acolo deci un Hotel sau un Bamboo ceva. Contestatarii ăștia evident sunt mână-n mână cu autoritățile astea locale. Nah… Specificul corupției. Venezuela scrie pe noi!

Hai să băgăm color! Ia uite, 100 de lei doar o plimbare cu un velier. Mai ține și 3 ore! Aia e iarbă sub stâlpișorul ăla??

Mai țineți minte celebrul local Vraja Mării? Nu, nu o să mai țineți minte. Așa arată acum! Muncitorii lucrau de zor la clădirea nouă. Mai au mult… Sincer să fiu, nu m-a deranjat mai deloc că au distrus vechiul local, kitsch-ul ăla ce n-avea legătură cu vechea Vraja Mării. E mai bine așa și are sens din punct de vedere economic. Sper doar că angajații sunt ok.

M-a surprins plăcut albastrul de la geamul clădirii “gri” de lângă Muzeul Ion Jalea. E o lacrimă de culoare ce de fapt ne arată ce-i lipsește centrului nostru vechi. Nu vedeți bine? Hai să vă arăt mai de aproape!

Foarte frumos. Stil italian așa. Chiar și cu termopanul ăla… Ce să-i faci, e mai eficient energetic…

Încă una și mă duc. Peisaj urban, pe strada Arhie…Arhi…Arhipisco…Arhiepiscopiei. În fundal vedem un pic și din URÂȚENIA aia de bancă BRD. Cum naiba să faci așa ceva?? MAZĂRE! Petrecea-ți-ai toată viața prin Tribunale! Eu zic să vă închideți toți conturile la BRD până când demolează clădirea aia de acolo!

Clădire de sticlă, lângă o moschee construită prin preajma anului 1910… Hai că am încheiat și acest articol pe un ton negativ, mama ei de treabă. N-am și eu o poză frumoasă, care să mă liniștească??

Aww…

Fb Comments

1 thought on “Drumeție prin Constanța – 5 Iulie 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.