Dispare de la raft…hârtia igenică?

Acum peste un deceniu, profesorul meu de Economie din Facultate spunea unui amfiteatru întreg să investim în ceva de viitor, ceva la sigur, ca de exemplu…hârtia igenică! Jur că astea au fost vorbele sale!

I-am înțeles exemplul și m-am gândit că nici nu trebuie să-ți fie vreo învățătură de minte specială ci exact asta să faci: să te apuci să creezi și să vinzi hârtie igenică! Uite că produsul ăsta încă se vinde, iar în perioade de criză…se vinde în draci! Pe tema Coronavirusului, prin Lume a apărut o lipsă acută de hârtie igenică în hypermarket-uri. Au fost întrebați experți din SUA (sursă) despre fenomenul ăsta și aceștia au răspuns diverse.

Niki Edwards de la Universitatea de Științe Tehnice Queensland, spune că hârtia igenică simbolizează Controlul. Că acest virus înseamnă pierderea controlului și că hârtia igenică e o metodă de a ne îngriji de igienă și curățenie, simțindu-ne într-un soi de acțiune deliberată importantă în aceste momente. Brian Cook de la Universitatea din Melbourne, zice că poate fi un factor pragmatic la bază, că acest produs poate fi folosit clasic sau ca șervețel când îți sufli nasul în timpul unei răceli. De asemenea că poate fi o „variantă ieftină” de a face ceva în acest caz.

David Savage de la Universitatea din Newcastle, zice bine că are impresia că e produsul perfect. Tocmai pentru că este neperisabil și pentru că eventual îl vei folosi oricum. Alex Russell de la Universitatea Central Queensland, zice că e banal totul, că observăm dispariția hârtiei igenice că se află în pachete mari și e mai evidentă lipsa lor. Spune că dacă ar dispărea dezinfectantele de mâini în sticluțe mici nu ar părea așa de neobișnuit și că nu ar fi observate. Uite că…îl contrazic!

La voi în oraș ce a dispărut de la rafturi și pare că nu mai apare deloc?

 

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.