Disconfortul de femeie

      No Comments on Disconfortul de femeie

foto via shutterstock.com

Un bărbat poate suferi în atâtea feluri, inclusiv în cele plăcute. Un caz poate fi acela ce ar fi numit “disconfortul de femeie”, pe care l-am resimțit mulți și l-am rememorat cu nostalgie după o despărțire într-o relație lungă.

Mi-e dor de îmbrățișarea nocturnă, când mă trezeam cu nasul ce-mi cerea un scărpinat din cauza părului fetei ajuns cu totul în fața mea. Îl dădeam la o parte și o sărutam pe cap, ca să-mi iert cumva deranjul subtil. Alteori îl îmbrățișam, făcând-o parcă în ciuda simțurilor tactile ale feței mele, vârându-mi fața cu totul în părul ei bogat. Mi-e dor poate și de momentul când stătea prea mult în baie, gătindu-se în detaliu așa cum unei femei îi stă bine s-o facă. Alteori îmi auzeam o critică despre cum fix eu sunt cel ce se gătește mai mult ca o femeie. Sunt sigur că cineva a scris sau vrea să scrie despre “disconfortul de bărbat”.

Mă deranja și mi-e dor de momentul când o anume ea mă sufoca cu sărutări din senin și alintături copilărești în momente inoportune, dor de cearta maternă la o acțiune sau o inacțiune de-a mea, din stilul meu băiețesc. Poate mă jucam prea mult pe laptop sau exageram cu băutul. Sunt stresante, dar mai ales importante astfel de observații ce te țin în frâu. Poate că fuma prea mult și sărutul ei de nicotina și gudron 8 miligrame nu era cel mai sănătos, însă n-ai fi dat alte buze pe ale ei, căci erau perfecte. Mi-e dor un pic sau un pic mai mult să fiu tras de mânecă pentru a ieși la plajă pentru a sta degeaba pe nisipul fierbinte pentru un bronz exagerat, sau pentru a ieși în conjuncturi sociale pe care nu le găseam neapărat relevante. Deseori îmi e suficient să fim doar noi doi, însă o femeie îți reamintește că suntem animale sociale și o vezi cu alți ochi într-un grup. Zâmbești din ce în ce mai larg, în colțul grupului unde te afli, observând-o cum se manifestă. Parcă este o altă ea și o placi și mai mult pentru asta.

M-a iritat și am apreciat în același timp cearta că nu vreau să cer direcții când ne-am rătăcit sau că nu vreau să dau 1 leu la șofer, ca să nu mă simt incomod sau că îi datorez cuiva ceva ce n-are logică. Mă irită descurcăreala ei și nu pot exista fără ea. Mă enerva la culme când era prea prietenoasă cu prietenii mei de sex masculin, dar mă calma când mă sufoca iar cu sărutări, dându-mi prin asta de veste că este DOAR a mea și că doar pe mine mă vede în lumea ei.

Și e păcat spre tragic să nu apreciezi aceste disconforturi și să pierzi o persoană pentru un egoism sau un moft reieșit din greșeli interpretate din diferența de sexe. Egoismul distruge o Iubire. Închei cu un citat din renumitul scriitor Charles Bukowski ce spunea că “Toți vom muri, absolut toți, ce circ! Doar acest lucru ar trebui să ne facă să ne iubim mai mult unul pe celălalt, însă nu o facem. Suntem terorizați și plini de conflict din banalitate, ne măcinăm pe interior din nimic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.