Despre pizza, cu bune și cu rele!

A alege o pizza bună în ziua de azi înseamnă în general a răsfoi varii website-uri online și recenziile online aferente sau mai ales recenziile word-of-mouth ale prietenilor. Cum anume alegi însă o pizza bună?

Eu, personal, am adoptat o tactică sigură: testarea produselor! În Constanța, avem multe pizzării. Unele au rezistat în timp, altele s-au închis destul de repede (deși poate chiar vindeau un produs delicios la preț corect). Am făcut review pe blog la atâtea pizzării de pe la noi încât de multe ori le luam fața site-urilor oficiale în căutările pe Google! Din aceste recenzii directe am aflat pe pielea mea câteva sfaturi de urmărit pe viitor.

De exemplu, nu comanda niciodată o pizza dintr-un loc nou atunci când mori de pofta unei pizza! Deși deseori fix când te apucă o poftă uriașă de pizza n-ai cum să eviți a face o comandă grăbită, trebuie să iei în calcul că noul loc s-ar putea să-ți ofere un produs dezamăgitor. Aici e bine să rămâi pe ceea ce știi despre un local anume. În rest, de dragul aventurii, poți comanda dintr-un loc nou căci nu știi ce vei descoperi despre acesta! Un alt sfat ar fi să nu cumperi niciodată cel mai ieftin produs. Am găsit cândva o pizzărie nouă ce avea prețuri incredibil de mici și am făcut imediat comandă. Pe lângă faptul că în loc de Quattro Stagioni comandat mi-a sosit o parodie de Quattro Formaggi, mai mi-a și livrat-o un bărbat cât un dulap de uriaș ce pur și simplu mă cam speria. O altă locație pur și simplu…a uitat să-mi livreze pizza. Nici acum nu mi-a trecut supărarea pe ei, deși le-am devenit client fidel deoarece produsul era bun și livrarea s-a mișcat repede în restul dăților când făceam comandă. Avea operatorul în sistem vreo trei locații înregistrate de unde făceam comandă și de fiecare dată îi spuneam că nu, nu vreau la locația 1 ci la locația 2 sau că nu, nu vreau la locația 2 ci la locația 3. Se conforma rapid și aveam pizza acasă rapid. Alt sfat ar fi să încerci noi sortimente, mai ales din locații de încredere. M-am îndrăgostit de noi sortimente testate și am ieșit din granița limitată de Capriciosa și standardul Quattro Stagioni.

Am aflat de curând de o franciză începută în Rusia acum 7 ani și ajunsă rețea internațională. Se numește Dodo pizza și este o afacere de-a dreptul ieșită din comun. În spatele acestei afaceri se află o mână de oameni ce cred în transparență, servicii de calitate și tehnologie maximă implementată în business-ul lor. Asta i-a ajutat să se extindă în peste 450 de locații în 12 țări. Pe lângă statistici în timp real (despre cifre de vânzare, clienți noi, cheltuieli, fluctuație angajați, metode de instruire, metode de verificare, marketing, finanțe, management…), acest serviciu de livrare pizza îți oferă acces chiar și la camerele live din bucătăria proprie, în ideea confirmării folosirii a celor mai bune ingrediente, etică de muncă și igienă.

Nu mai zic de promoții și beneficii de toate sortimentele. Pizza gratis dacă se întârzie comanda peste 45 de minute (în Ianuarie 2019, din 12.540 de comenzi, 681 dintre ele au fost livrate cu întârziere și compensate cu o pizza gratis), pizza gratis dacă este ziua ta, ba chiar și porumb fiert dacă îți era o poftă nebună din senin! Porumb fiert, prieteni!

Când e ocazia potrivită de a sărbători cu o pizza? Variază, în funcție de oameni. Mulți fac asta atunci când e ziua lor, mulți o fac chiar și de 8 Martie sau 1 Mai. Alții, ca mine, comandă o pizza doar pentru că-i Joi sau la ziua de salariu. Sincer acum, când nu este o ocazie bună pentru a mânca o pizza? Hai să fim serioși! Așadar, testați produse noi, alegeți neapărat produse de la afaceri care se respectă și care arată respect față de client prin calitate și prin investiții vizibile în produsele lor și în brand-ul lor. Asta va face diferența iar papilele tale gustative îți vor mulțumi!

.:: Articol inspirat și scris pentru campania Spring SuperBlog 2019

Despre autor /

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.