De Valentine’s…

      No Comments on De Valentine’s…

Sunt desigur foarte tehnic de fel și nesuferit prin atenția mea la detalii, uneori. Deseori… Nesuferit peste măsură în ezitarea mea de Iubire, neînțeles etern de ce o fac. Însă, când vine vorba de unele evenimente, mă las dus de val. Mie unul îmi place conceptul de Valentine’s Day, fie el și atât de comercial.

Nu prea a existat zi de 14 Februarie în care să nu mă dau peste cap să fac ceva pentru o persoană adorată. Chiar dacă asta în mod des, la mine, a însemnat poate ceva aparte. Poate este ca în cartea Orange is The New Black de Piper Kerman, pe care o citesc acum, când autoarea “scapă” o confesiune ce spune “I was fine being serially single, with the occasional crazy romance thrown in to distract me from work”. E o frază interesantă și sinceră. Denotând poate un fel de-a fi anume, destul de general. Mulți iubim pentru că suntem iubiți iar în rest e un fel de-a fi fucked up ce încearcă să deslușească tainele inimii și a corectitudinii sale.

Nu sunt străin de idile și idilele mele o știu, căci nu-mi ascund gândurile mele nebune, însă nu sunt străin de asemenea de Romantism și Păsare și Surprize. Ce altă ocazie mai poetică și frumos-clișeică precum o sărbătoare ce punctează dragostea?

Și de ce n-aș fi haotic într-un asemenea fel? Mereu m-am văzut ca fiind un romantic incurabil, aruncat într-o ciorbă perversă de emoții și atracții…Nu sunt perfect nicidecum, dar cum se face că știu să șoptesc o șoaptă, că știu să ating o atingere și că știu să sărut o sărutare? E un haos de emoții, pe care îl intuiesc din fabrică. Nu e o laudă, căci astfel de momente sunt seducătoare, dar și dureroase pentru un astfel de trai. Dar, ăsta sunt eu și ăștia suntem unii. Fete sau băieți… Atracția este asexuală și încăpățânat de persistentă în viețiile noastre proprii.

Ceea ce știu eu despre mine vizavi de Valentine’s și altele de genul este că simt o atracție incontrolabilă de a face ceva și de a simți ceva. E o combinație de romantism pur (orice ar însemna asta), fuzionată cu un masochism generic și repetitiv.

Ah, da! Și de multe ori… Găsesc util să faci ceva pentru a fi momentul cât mai plin de extaz: să taci. Să taci și să faci. Și poate nu faci ceva ce e considerat “moral”, dar faci ceva ce face parte din tine și faci ceva ce-ți place în acel moment. Dezmăț… Știu… Însă, ce înseamnă a greși în ceva? Ce înseamnă Perfecțiune și ce înseamnă Viață per total? Din experiența mea…totul e posibil și din multe lucruri riscante sau chiar superficiale poate naște ceva puternic. Poate de moment deseori, dar momentul ăla… Doamne, momentul ăla…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.