De prin Retail culese…

      1 Comment on De prin Retail culese…

Lucrând pe raionul tău sau în Retail, per total, dai de fel și fel de dialoguri (de multe ori, monologuri). Unii clienți vin cu niște clișee identice, transformate în ceartă mai mică sau ceartă mai mare. Culmea, asta nu ar schimba cu mult atitudinea unor angajați din Retail când și ei se duc pe post de clienți undeva…

Pe primul loc, cred că este vorba “mă grăbesc”. Dar de ce, domnule? Toți ajungem în același loc până la urmă…! Serios acum. Uneori are sens să zici asta, căci poate sari peste anumite detalii și procese și îi vinzi omului ce trebuie, dar dacă te duci la angajat și-l vezi deja ocupat cu cineva și îi spui că te grăbești… Problema ta!

A doua vorbă foarte comună, ce este o întrebare de fapt, este: “Dar nu mai e un coleg?”. Poate sunteți și patru pe raion (și raionul e mare), unii tot o să întrebe asta.

“E bună marca?”, mai întreabă mulți. Nu, doar le vindem ca să facem mișto de voi! Să se strice a doua zi și să ne pierdem timpul la Informații cu stornări și scandal… Eu ieri chiar i-am răspuns unui băiat că “nu, nu e bună” și chiar m-a crezut. I-am evidențiat că glumesc și că nu puneam la vânzare ceva ce chiar nu funcționează pentru un timp suficient.

Alții apoi te freacă la cap că nu știi absolut tot despre zecile de produse de pe raion. Alții apoi te freacă la cap că nu știi absolut tot despre absolut toate zecile de mii de produse din magazin. “Dar nu lucrați aici doar?”. Bine. Du-te tu și întreab-o pe doamna de la mezeluri ceva despre motocoase… În fine, sunt multe și trebuie să plec la muncă deja. Cred că o să fie doar Partea 1 asta. Sigur doar Partea 1. Hai să vedem și lista de aici.

Fb Comments

1 thought on “De prin Retail culese…

  1. Pingback: De prin Retail culese - Partea 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.