De certificatul verde mi-am luat și eu un…burger

Hai mă că nu-i rău să fii vaccinat! În afară de faptul că nu mori, te faci și cu un certificat verde și ai acces VIP la Restaurant, la Food Court sau în alte locuri…

Astăzi, după serviciu, am zis să ies cu a mea în oraș să mâncăm ceva. Am dat cu zarul și ne-a picat Burgheria de pe bulevardul Tomis. Din câte țin minte, n-am mai mâncat de aici până acum. Ne-am dus în locație pe terasă și bătea vântul pe acolo. Un singur cuplu mai servea ceva într-un colț.

Ne-am ales o masă, iar ospătarul ne-a luat cu ușorul și – temător probabil – a zis că va trebui să ne scaneze certificatul verde ca să ne servească. Norocul lui a fost că n-am fost ăia care să-l întrebe ce-i ăla și cum adică și că nu se poate și că să-mi bag și să-mi scot… L-am întrebat ca fapt divers cine îi controlează pe ei pentru asta și ne-a spus că cei de la Poliția Locală au competența asta și că ei i-au instruit pe cei cu restaurante ce să facă și cum.

În esență îți scanează certificatul cu o aplicație de mobil (CoronaScan se numește, aia cu galben) și îți apare acolo dacă ești vaccinat. Îți apare și nume și prenume și an de naștere și cu care vaccin ți-ai făcut injecția. Deci…informații din belșug. Idee de afacere: Meniu pe Zodie. Scanezi certificatul cuiva și vezi data nașterii și zici: Ahhh, Săgetător! Avem un meniu perfect pentru dumneavoastră, cu o cărniță bună!

Apoi, stai la masă și ești servit. Dacă vine miliția și se dovedește că ai scanat alt certificat covid, al altcuiva…nu știu. Te amendează? Îi amendează și pe cei cu restaurantul, asta după câte belele au și ei? Sau, vorba lui Arafat, îți face și dosar penal pentru fals. Acum e și polițist Arafat, dacă nu știați.

Măcar am putut să stau la un burger de vaccinul ăsta… S-au dus pe fereastră multe drepturi și intimități, dar astea sunt timpurile în care trăim. Noi să fim sănătoși…! p.s. Mâncarea a fost bunicică. Se putea burgerul un pic mai cald că doar nu mai poți să te scuzi și să zici că aveai multă treabă și mulți clienți, nu?

Despre autor /

2 comentarii

  • Marius Cucu

    Eu am folosit certificatul destul de mult. In Grecia nu ne-a intrebat decat la plecare, dar in Italia mai peste tot, inclusiv restaurante si muzee. Altii mergeau cu hartia dupa ei, cu codul QR.

    • joe

      Pai si noi ne tinem hartia in patratel in portofel.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.