De ce RAJA Constanța e o fosilă de serviciu

foto via cugetliber.ro

RAJA e un acronim. Înseamnă Regia Autonomă Județeană de Apă. O Regie Autonomă, prin definiție juridică și legală, înseamnă o entitate “care desfăşoară o activitate economică de interes naţional/local”. Nu poți să ai pretenții de la o astfel de entitate cum ai avea pretenții de la o afacere/un business. Definiția legală zice că e în interes național sau local, repet. În traducere, o RA ar trebui să fie în interesul cetățeanului și să aibă servicii și prețuri raportate la asta. Nu pe moca, ci pe baza unui trai decent de Societate, trai ce se traduce prin spor social.

La noi, în Constanța – de exemplu, nu se vede asta din aspect economic, dar nici din aspect de serviciu prestat. RAJA ar trebui să asigure calitate și nu o face. Se preface că e totul ok, că de la ei pleacă apa pură și așa cum trebuie, dar țevile din oraș sunt treaba lor, inclusiv în blocul în care locuiești. Asta din prismă teoretică… În practică, apa pleacă de la ei cumva, ajunge altcumva prin țevile vechi de sub oraș și total altcumva prin alte țevi din blocuri. Ei nu-și garantează calitativ produsul livrat. Lucru absurd!

Ideal ar fi fost să facă verificări semestriale în fiecare bloc, să colaboreze cu Primăria. Păi cum îmi dai tu un bun fără să-mi garantezi cum ajunge bunul ăla la mine? Mai dificil să se schimbe asta… Dificil căci nimeni nu vrea să-și asume un plan.

 

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.