De ce-mi dădea eroare Gmail pe Android

eroare parola gmail android

De curând mi-am schimbat parola la Gmail. Asta mi-a dat peste cap logarea la Gmail pe telefonul cu sistem Android. Îmi spunea Sign-in Failed și că parola pe care o introduc nu e corectă, chiar dacă era. Dacă încercam să-mi șterg contul și să-l reconfigurez, îmi spunea că trebuie să dau Factory Reset Settings. Nu era o opțiune convenabilă pentru mine, plus că am auzit că nu funcționează chiar dacă faci asta.

Am mai pățit asta cândva și negăsind o soluție, mi-am modificat parola la loc și…gata. Ca să-ți accepte parola nouă, trebuie să faci însă o treabă simplă: Dai Off la sistemul adițional de protecție, respectiv 2-Step Verification.

De pe un laptop sau PC te loghezi în Gmail. În dreapta-sus ai rotița aia și dai click acolo, alegând Settings. Tot sus, alegi apoi Accounts and Import. Click apoi pe Other Google Account settings. Alegi Signing in to Google din stânga ecranului. În dreapta ai 2-Step Verification, dai click. Îți cere parola, o introduci. Undeva în dreapta îți apare opțiunea de Turn off. După ce apeși pe asta și e dezactivată, poți intra pe telefonul mobil pentru a-ți introduce noua parolă. De data asta va merge. După ce ești logat pe telefon, poți intra iar pe laptop pentru a reporni opțiunea de 2-Step Verification (căci este recomandată). Eu am ales să dau Skip la delogarea de pe alte device-uri și așa mai departe, opțiune ce-ți apare după ce dai On din nou.

Cam atât. Asta era marea problemă ce nu știam cum s-o rezolv.

[Later Edit] N-a ținut minunea prea multe zile. Iar îmi cere parola. De data asta am făcut precum a zis colegul Ionuț mai jos, am intrat pe App paswords de la Google.

Te loghezi, s-ar putea să-ți trimită și cod de verificare prin telefon. Dacă nu vrea, te mai loghezi o dată și ți-l trimite. Eu am ales la App pe “Mail” și la device pe “Windows Phone” (că n-au varianta de Android). Mi-a generat un cod și fix pe acela l-am adăugat în locul parolei cerute de pe telefon. Acum îmi merge iar mail-ul pe tel. Să vedem cât timp…

Despre autor /

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.