De ce încă se plătește Taxa de Liniște în Constanța

foto via observator.ro

Poate nu știați, dar Taxa de Liniște alias Taxa Al Capone, încă se plătește la SPIT-ul din Constanța, asta deși a fost anulată printr-o decizie a Tribunalului Constanța. Ce se întâmplă de fapt și cum este asta posibil? Am întrebat SPIT-ul această chestiune iar aceștia prin Agenția 3 SPIT Constanța mi-au răspuns destul de repede lămurind situația prin următoarea precizare:

Buna ziua,

Prin Sentinta Civila nr. 1758/21.12.2015, pronuntata de Tribunalul Constanta – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal in dosarul civil nr. 6149/118/2015, s-a dispus anularea in parte a dispozitiilor din Hotararea Consiliului Local Constanta nr. 246/2014 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2015, prin care s-a instituit taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in desfasurarea activitatilor economice in Constanta, Mamaia si Sat Vacanta.

Astfel, sumele platite de catre contribuabili in contul taxei pentru anul 2015 nu se restituie, iar cele care fac obiectul dosarelor de executare silita raman in sarcina contribuabililor, intrucat, conform art. 23 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, hotararea judecatoreasca produce efecte doar pentru viitor, respectiv ulterior ramanerii sale definitive (12.09.2016).

In ceea ce priveste taxa stabilita pentru ceilalti ani, avand in vedere ca este reglementata de alte horariri ale consiliului local, decat cea anulata de catre instant, hotararea judecatoreasca nu va produce efecte.

Prin Sentinta Civila nr. 1266/11.10.2016, pronuntata de Tribunalul Constanta – Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal in dosarul civil nr. 3822/118/2016, s-a dispus suspendarea in parte a dispozitiilor din Hotararea Consiliului Local Constanta nr. 312/2015 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2016, prin care s-a instituit taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in desfasurarea activitatilor economice in Constanta, Mamaia si Sat Vacanta.

Cu consideratie, echipa AG3.

Așadar, pe viitor nu va mai fi plătită, însă în prezent au rămas neachitate datoriile agenților economici ce încă fac plăți pentru această taxă. Din câte am înțeles, procedura e diferită, dar banii încă au rămas de dat.

Introduc aici încă o lămurire pe surse, despre originea taxei. Cică PFA-urile și agenții economici nu primeau varii avize dacă nu depuneau ei personal o cerere la Primărie cum că EI de fapt vor o astfel de taxă. O adevărată Mafie deci și nimic nou sub soare.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.