De ce Constanța rămâne în Epoca de Piatră ca administrație!

Decebal Făgădău – fostă slugă politică ajunsă șef de slugi

Ok, hai s-o luăm altfel, că dacă vi-o zic eu într-un fel, îmi spuneți că-s subiectiv poate! Hai să vedem ce are de spus într-un interviu de azi din ziarul Replica o consilieră locală pe nume Mihaela Andrei. Găsiți interviul AICI și este unul al naibii de bun și relevant.

Aceasta dă din casă maniera prin care au fost obișnuiți constănțenii cu Primăria lor și ne și explică anumite lucruri ce par suspecte din start și ce erau prezente și în Era-Mazăre, cam când am descoperit uneltele din piatră, să zicem.

Voi ăștia mândri că suntem români uitați că România este definiția societății per total, nu Mama Natură cu păduri și râuri frumoase. Fără o armonie în viața socială ce implică și o administrație locală, nu avem stabilitate și unitate. Deci…nu avem nicio Românie ci doar o pseudo-țară cu pretenții arogante de mândrie națională.

Nu vi se pare suspect că la orice ședință a Consiliului Local fiecare proiect prezentat este semnat ca fiind inițiat de către un singur om, respectiv Primarul? Adică…ceilalți participanți la administrație n-au nimic de spus? Ei bine, au, dar jocul e făcut într-așa fel ca să danseze toți pe ritmul corupt al Primarului. Mihaela Iordan explică:

Nu, nu cred că activitatea primăriei este eficientă şi nici activitatea Consiliului local. Consilierii locali ai PNL singuri nu pot bloca proiectele pe care primarul le trece pe ordinea de zi, iar proiectele iniţiate de către consilierii locali ai PNL sunt blocate de către primarul Constanţei. Atât timp cât primarul este şi preşedintele executiv al PSD, nu este posibil ca activitatea Consiliului local să fie eficientă. În altă ordine de idei, şedinţele Consiliul local sunt defectuoase şi urmare a modului în care acestea se desfăşoară, primarul stă pe scenă şi ne transmite tacit: “eu sunt şeful”.

Când în realitate, conform Legii administraţiei publice, primarul trebuie să prezinte rapoarte de activitate în faţa Consiliului local, iar Consiliul local evaluează activitatea primarului şi în nici un caz invers. Acesta este şi motivul pentru care nu este şi nici nu va fi în acest mandat eficientă activitatea primăriei sau a consiliului local.

Asta este unica concluzie clară a lipsei de optimism într-un asemenea sistem. Oricât și-ar dori unii să vadă ceva mișcând în acest oraș, acest lucru pur și simplu NU O SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Sunt multe de zis și uite că totuși sunt zise în acest articol. Trei din cele patru comentarii la articol sunt atacuri la persoană, fără noimă. E clar cam cine a comentat acolo. Adevărul însă râmâne cel descris acolo. Citiți articolul și gândiți-vă serios în ce mediu trăiți!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.