Dar pentru prețul la Benzină și Motorină nu protestați?

grafic via zf.ro
grafic via zf.ro

Prețul barilului de Petrol a tot scăzut în ultimii ani, însă asta nu s-a tradus într-o ieftinire corectă a prețului de la pompă.

S-a protestat de curând vizavi de prețul RCA, dar tiriștii au uitat să menționeze și să insiste pe prețul benzinei și a motorinei ce este total exagerat în România. Ne-am găsit noi mai fraieri…

Cei de la Ziarul Financiar au făcut acum ceva timp un grafic cu evoluția prețurilor la carburant, în România. Nici nu avem nevoie de situația actuală pentru a observa neregulile. De exemplu, prețul barilului de petrol a scăzut în anul 2009 extrem de mult, cam de 3 ori mai puțin costa pe atunci. Ce vedem în anul 2009 în România? O scădere infimă iar apoi o creștere nesimțită. În prezent, prețul barilului de petrol este de 46,71 USD. Pe când o schimbare și pe această situație?

Despre autor /

2 comentarii

  • Expertu

    Te-ai gasit tu, economistule, sa comentezi la preturi. Ia, zi tu cam cat ar trebui sa coste litrul de benzina…ca tot esti mare expert. Ai habar macar de costurile nesimtite petru productie?

    • Joie Negru

      Da. Acciza, taxa de drum, taxa de solidaritate, pretul producatorului. Oricum, toate aceste variabile trebuie sa se traduca mereu intr-un cost mai mic cand pretul produsului scade. Poate imi scapa mie ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.