Cum te Abonezi/Dezabonezi pe Joie Negru blog

abonare joie negru blog

Pentru sistemul de abonare prin Notificări Pop-Up, eu folosesc plugin-ul OneSignal. Având https, am putut activa o opțiune de notificare automată de abonare la acest blog. Uite că lumea vrea să se dezaboneze de asemenea, poate pentru că se satură de mine, sau pentru că pur și simplu bipăie notificarea ori de câte ori postez ceva.

Am readăugat clopoțelul din dreapta-jos pe care poți apăsa pentru Abonare. Dacă vrei să te Dezabonezi, tot acolo apeși.

dezabonare joie negru blog

De data asta îți va apărea un mesaj cu un buton de Dezabonare. Dai click pe el și ești dezabonat.

Cum altfel poți face asta la orice alt blog la care ești abonat prin Notificări pop-up? Simplu.

dezabonare notificari pop up

Dai click pe lacătul de lângă adresa blogului și te duci la categoria „Notifications”. Acolo poți alege „Use global default (Ask)” și dai F5 pentru Refresh și alegi Block când ți-apare mesajul, sau alegi direct „Always block on this site” și never ever n-o să mai auzi de mine. Asta până când schimbi iar pe „Ask” dacă dorești Re-abonare.

O altă variantă de abonare la blogul meu este cea prin Feed. Eu folosesc un Feed Reader, respectiv feedreader.com. Poți să adaugi aici direct adresa de blog și îți adaugă automat Feed-ul meu și apare acolo de fiecare dată orice articol nou sau articolele necitite de tine până în momentul când intri pe feedreader. Eu am aici și categorii, ca de exemplu „Constanța” pentru bloguri locale și „Din altă parte” pentru alte bloguri sau site-uri. E util. Îmi place.

Cât despre OneSignal, eu pot spune că sunt mulțumit. Îmi plac sistemele pop-up la blogurile pe care le urmăresc. Dacă mă obosește vreun blogger, pot să mă dezabonez și să-l citesc oricând doresc eu, la o dată ulterioară (inclusiv prin feedreader).

Ca Analytics, acest sistem pare să-mi fi îmbunătățit un pic Bounce Rate-ul, adică revin de mai multe ori aceiași oameni pe acest blog.

trafic joienegru iunie iulie 2016

Deci fidelizează publicul acest sistem. Traficul de mai sus este cel aflat între data de 11 Iunie 2016 (când mi-am instalat OneSignal) și data de azi. Pe ultimele 7 zile am 19.5% Returning Visitor. Depinde cât de des scrii, cât de relevant scrii… The usual.

Sunt curios însă dacă și cititorii mei sunt mulțumiți de aceste notificări. Dacă nu-s, uite că le-am dat variante de Dezabonare. Asta nu înseamnă că nu mă mai citesc ci doar că poate sunt puțin cam stresați de atâtea notificări. Aici Facebook-ul cred că ne-a sâcâit cel mai mult. Oricum. Spor la Abonare pe acest blog și spor la Dezabonare de asemenea!

p.s. Hai că mut clopoțelul în stânga, pentru a avea acces la săgeata din dreapta ce te duce înapoi în header-ul blogului…

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.