Cum se mai aleargă prin stațiunea Mamaia

Astăzi am alergat și eu un zece mii, cum s-ar spune. Nu știam dacă să fac asta, că nu m-am simțit în formă în ultimele 3 zile, însă am uitat că Vineri, Sâmbătă și Duminică mai alergasem și că tehnic trebuia să mă descurc.

Eram plin de noroi din start! Asta din cauză că multe zone cam au mocirlă pe trotuare. Doar pe stradă s-o mai iei, dar și acolo mai dai des de varii bălți mari. În stațiunea Mamaia am ales să alerg pe partea lacului. Ultima dată am alergat mai plăcut pe acolo, dar acum era noroiul mai proaspăt și cam din acest motiv n-am terminat cursa de 10 Km într-un timp mai bun de 57 de minute. Chiar și așa, a fost un record de timp pentru mine pe anul ăsta. Nu mă așteptam! Aș dori să mulțumesc Academiei….

În afară de mocirlă, am dat ba de muncitori ce-și parcau utilajele sau mașinile fix pe trotuar, ba de niște câini. Deci asta m-a încetinit. La întoarcere, pe partea cu Butoaie și Iaki și tot, am alergat cu mult mai bine. Acolo trotuarele erau mai curate și drumul drept fără mai niciun impediment major.

Ia uite ce repede a crescut singura Biserică din stațiunea Mamaia! Deci era un nimic acum nu mult. Aici se poate mișca repede o treabă. Ar trebui să întrebăm BOR cum își motivează constructorii că ceva le merge mai bine lor.

Asta am văzut la dus deci, pe lângă Hotelul Ovidiu. La întors, țineam morțiș de mult să vă arăt o fază:

Acesta e hotelul Majestic din stațiunea Mamaia. Mi-am rupt puțin din ritmul de alergare ca să vă surprind imaginea asta. Știți cum se foloseau prin anii ’90 reclamele astea capitaliste, nu? Majestic nu face excepție. În ziua de azi însă, nimeni n-ar fi nebun la cap să mai facă așa ceva, nu? Greșit! Reclama aia cu Pepsi-Cola e montată acolo în ultimul an cred. E ceva recent, oricum. M-am amuzat.

Am mai alergat apoi, am mai ignorat un lătrat de cățel și mi-am terminat alergarea foarte bine chiar. Îmi curgeau apele de pe șapcă și m-am grăbit să ajung acasă pentru a nu-mi intra frigul în oase.

A fost o vreme destul de recișoară și am regretat că nu mi-am luat mănușile. După primii km de alergare, n-am mai resimțit mare frig. Nu eram îmbrăcat foarte gros ci doar cu o bluză tehnică și o bluză cu fermoar subțire, pentru protecție anti-vânt sau nu-știu. E de alergare și ea. Nu răcesc? Ei bine, nu. N-am mai răcit de mult. De foarte mult timp. În anul 2017 deloc, până acum deloc. În 2016 nu mai țin minte… Când alergi, îți crești imunitatea și nu mai reacționezi la fel la frig sau la boală. Cam atât. Gata! Mă pun pe alte treburi. Zbye!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.