Cum scapi de gândăceii de condimente?

Prin casa omului își pot face apariția fel și fel de vietăți. De la gândaci-standard la șobolani. De obicei, toate încep de la o singură problemă majoră: murdăria.

Eu, de exemplu, am avut un singur gândac prin apartament acum vreo doi ani. Era rătăcit de undeva. Apoi, acum câteva zile, s-au rătăcit iar vreo 2, căci e Vară, căci cine știe ce au vecinii mei de dedesubt prin casă… E bine să ai spray de gândaci prin casă just in case. De asemenea, mare grijă la sacoșile primite de la cineva căci poate le-au ținut într-un mediu pe unde umblă gândacii! În rest, n-am avut astfel de probleme. Am mai avut apoi probleme cu furnici. Aveam în bucătărie niște furnici și tot apăreau într-un timp și nu știam de ce și cum. A funcționat să le pun niște praf din acela roz și să le cam omor, dar tot mai erau câteva. Am căutat sursa și am descoperit-o: o bucățică mică de carne lăsată de fostul proprietar pe undeva pe sub mobila de bucătărie.

Astăzi, împreună cu a mea, am făcut curățenie generală prin casă, curățenia săptămânală de asemenea. Am găsit într-un dulap suspendat o urmă de gândăcel de bucătărie căci doar urma a mai rămas după ce acum câteva luni am avut probleme cu ei.

M-am trezit într-o zi cu niște gândăcei de bucătărie. Arată ca în poză. Nu prea înțelegi nimic din poză, dar exact așa arată și ei și nu înțelegi nimic din ei. Eu, având curat în apartament, în bucătărie, nu știam de ce și cum au apărut. Am realizat cu greu că de la condimente erau! Gândăceii ăștia mici sunt deci gândăcei de condimente! Și erau și multicei ai naibii. Cum scapi de asta? CURĂȚENIE!

Cureți bine dulapurile unde ții condimente și alte dulapuri adiacente. Vezi că ei se fac și mici mici într-o bilă și poate îi ratezi! Apoi…aruncă condimentele vechi! Ș-așa nu le folosești prea des, nu? Apoi, pe cele bune dar desfăcute, pune-le într-o casoletă și închide-le! Verifică mai întâi să n-ai gândăcei fix în ele că dacă da, poți să le arunci! Ambalajele din hârtie deschise, poți să le închizi cu un clește de rufe sau o agrafă… Alte pungi deschise poți să le pui într-o pungă alimentară de plastic și să le închizi acolo.

De abia după o curățenie în detaliu și „izolarea” condimentelor, poți spera că nu vei mai avea probleme. S-ar putea să mai apară câțiva în următoarele zile, dar asta că erau ei mici și ascunși și i-ai ratat tu. Dar după aia, nu mai ai probleme. De aia și scriu acum acest articol că mi-am amintit că…nu mai am problema asta. Succes!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.