Cum s-a mobilizat Constanța pentru medici!

În orașul de la Malul Mării, punctul fierbinte din această perioadă este Spitalul de Boli Infecțioase, o bubă de spital cu o conducere dubioasă și de neînlocuit totuși, ce a apărut prin ziare mult timp pentru lipsa calității necesare.

Ca în multe alte bube de acest gen (în România, cam toate), există mult personal medical decent, ce își face treaba cu mult peste limită și depășindu-și puterile proprii pentru a ajuta pacientul. În ultimele zile, toată zona s-a schimbat la față și munca a trecut pe foc automat pentru trierea, primirea și tratarea bolnaviilor de Co-vid19.

Unul câte unul, cetățenii au început să se implice fără să le-o ceară cineva. Ca de exemplu, cei de la Nikos au anunțat pe Facebook că vor livra în mod gratuit meniuri complete pentru cadrele medicale de la acest spital, până la sfârșitul perioadei de carantină. Din câte am înțeles, mai sunt și alții care fac așa ceva. Poate îi menționați voi în secțiunea de comentarii.

Asociația Studenților de Construcții București, anunța acum 4 zile că livrează gratuit în Constanța cumpărăturile dorite de către persoanele în vârstă (peste 50 de ani).

Să sperăm că va merge treaba asta și că se va face excepție de la regulă când toți vom fi izolați în casă, ieșind afară doar cu documente semnate și parafate… (cum zice ciorna asta făcută publică de către Mass-Media și de care siiiiigur n-ar trebui să ascultăm și să nuuuuu o luăm în seamă…). Plus că nu știu cum se va face dacă s-ar dori cumpărături mai mari pentru mai mulți beneficiari deodată, căci nu mai ai voie să cumperi baxuri întregi de ceva. Nu cred că va fi problemă însă.

Taxi Romaris anunță că șoferii lor s-au implicat unul câte unul în campania asta de civism și că cel mai bine, după cum anunță aici, sunați la dispecerat (0241/ 699.299) și menționați că sunteți cadru medical. Faceți dovada la taximetrist cu legitimația de serviciu și aia e. Nu știu dacă și alți taximetriști s-au băgat în asta.

Primăria Constanța primește ponturi bune de la cine a apărut de curând prin PR pe acolo și a implementat o linie telefonică pentru consilieri psihologice gratuite în această perioadă (0241 / 482.031). Nu e hotline pentru Coronavirus și simptome șamd, e doar o linie unde puteți suna dacă sunteți anxios de situația asta, dacă vă depășesc emoțiile în perioada asta și cum, ca să primiți sfaturi pentru gestionarea atacurilor de panică…șamd. Un lucru bun.

Restaurantul La Ana și Ion s-a aruncat de asemenea în luptă, punând la bătaie…locația lor. Citește aici.

Voi despre ce ați mai auzit ca astfel de faptă bună pe la noi prin oraș? Dar în alte orașe? Ce se întâmplă pe acolo în sensul ăsta?

p.s. Noi, cetățenii, văd că facem. El, Statul, vorbește ca beatul două fraze pe minut și se implică DACĂ E CAZUL și habar n-am de fapt ce face. Cum vine asta? Iar începem cu donații și chestii și sincer nu-mi place asta. Ați văzut ieri documentarul „colectiv” pe HBO? Mhm… E un semn de omenie din partea noastră, dar e o obișnuință gravă pentru noi și una lejeră pentru Ei.

p.p.s. Alte fapte bune locale:

.:: Un biciclist din Constanța face cumpărături gratis pentru oamenii izolați la domiciliu

.:: [06.04.20] Uncle Sam de asemenea vine cu asta:

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.