Cum naiba ajung toate gunoaiele astea în Lacul Tăbăcărie din orașul Constanța?

Nu cred că doar eu mă uit la un asemenea peisaj și nu pot să mă concentrez la cât de frumos se vede un lac, atunci când este așa plin de gunoaie… Însă, eu mai am și întrebări așa…!

În timp ce Făgădău al Constanței își vede de cafeaua lui pe la terasele din Portul Tomis, orașul continuă să sufere de la mizeria din orice colț și din orice porțiune de apă de asemenea. În spate la City Park Mall, mă uitam azi la ce anume aruncă oamenii pe acolo. Eu mă întreb cum oare se ajunge la asta? Pentru unii știu că e deja instinctiv să arunce ceva pe jos sau chiar în…lac, dar în alte situații, sigur se face intenționat și premeditat cumva!

În acest exemplu, cred că vorbim de natura instinctivă de proastă creștere a unora, de a arunca ambalajul produsului consumat pe jos. Adică…există coș de gunoi fix lângă, dar…parcă e altă viață când arunci ceva în lac, nu? Parcă ești mai rebel! De asemenea…cred că văd acolo și un ambalaj de pâine Dobrogea. Adică hrănești rațele și lebedele cu pâine și te consideri un om bun, dar apoi arunci ambalajul în lac?? Să-ți faci cruce cu fața spre mânăstirea Sf. Mina la faza asta, nu alta!

Aici cred că vedem un exemplu de bădărănie de stil Mixt. Avem impulsul standard de mitocănie de a arunca ambalajul produsului consumat în lac, dar avem și ceva gândit bine așa! În primul rând, cele două sticle de bere n-au fost aruncate așa la mișto! Par așezate artistic și cu simț de experiment al Fizicii, când două corpuri nu se scufundă odată poziționate în așa fel. Posibil niște studenți au fost făptașii și aveau o teză de întocmit. Se iartă. Apoi, mai vedem un obiect ce completează categoria Mixt. Un adidas, frate? De ce doar unul? De ce un adidas? Pare a fi de fată. Fata aceea a plecat cu un singur adidas acasă? Cum a explicat părinților asta? De ce s-a ajuns la situația asta? Era un pariu? N-o să știm vreodată…

La naiba, am uitat să-mi schimb această unică anvelopă din iarnă în vară. Hai să o schimb aici, în spate la City Park Mall! E cam uzată și n-aș mai căra-o după mine… Ce să fac cu ea? Hmm… Mi-a venit o idee!

Cam așa presupun că s-a petrecut monologul în mintea creață a cuiva care a aruncat în lac o…anvelopă! Why? De ce ai face asta? E o mașină cu totul acolo? Cu susu-n jos și fără restul anvelopelor atașate? Trebuie analizată treaba de către specialiști! Domnule Arafat, aveți legătura!

În acest ultim exemplu observăm desigur un pet de bere cu susu-n jos. Aici nu s-a mai strofocat nimeni cu experimente de Fizică și Mecanica Fluidelor… Vedem însă un obiect de-a dreptul grozav! Alo! City Park… Nu cumva vă lipsește din gestiune un obiect anume? Am și aici două teorii! Una este că acest Mall vrea să ne comunice că prețurile au intrat la apă și este întradevăr o strategie de Marketing interesantă! A doua teorie este că acest cărucior a dezvoltat cumva brusc o conștiență și a descoperit care este rolul său unic și s-a deprimat și s-a aruncat în lac.

Fiecare astfel de gest are o poveste. Nu una amuzantă însă. De la un dop aruncat până la un cărucior, fiecare obiect spune o poveste despre cel care a făcut asta. Nu este o poveste frumoasă, cum nici persoana asta nu are cum să fie frumoasă, contribuind la degradarea unui mediu și a unui spirit civic, de bun simț. Nu fiți ca ei, atâta pot să vă doresc…!

1 thought on “Cum naiba ajung toate gunoaiele astea în Lacul Tăbăcărie din orașul Constanța?

  1. Saila

    Imi aduc aminte ca undeva pe la sfarsitul anilor 80 ,lacul a fost secat pt curatare.Nici nu vrei sa stii ce se afla pe fund.Nu am sa uit niciodata vagonul de trenuleţ 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.