Cum îți iei un credit fără dobândă de la…Stat?

De Luni, 15 Octombrie 2018, se dă liber la credite fără dobândă în scop de îmbunătățire personală a educației proprii, a sănătății și a dezvoltării personale. Hai să vă explic pe scurt ce înseamnă asta!

Ministerul Finanțelor Publice a publicat de curând pe website-ul acestora Proiectul de Hotărâre a programului „Investește în tine”, un program ce îți permite să accesezi un credit pentru varii cheltuieli. Vezi sursa oficială a acestui proiect, aici.

Programul se adresează tinerilor între 16 și 26 de ani și a persoanelor între 26 și 55 de ani. Creditul maxim obținut este de 40.000 de lei pentru prima categorie și de 35.000 de lei pentru a doua categorie, cu mențiunea că se poate accesa un credit adițional de 20.000 de lei de către cei din a doua categorie cu condiția de a fi angajați și a prezenta la dosar o adeverință de la angajator în acest sens.

Se mai specifică acolo o clauză despre persoanele care vor credit că vor primi doar „dacă acestea sunt cuprinse în sistemul de învăţământ sau efectuează cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională autorizate de către […]”. Nu vă panicați, asta se referă doar la „a avea școală”.

Creditul e deci un împrumut ca de la un frate sau soră, fără drama de după. Drama urâtă iese dacă nu știi ce e ăla un credit, căci comisionul-zero are o limită. Trebuie întrebată Banca mereu despre riscuri și întârzieri de plată și termene limită. Fiind un credit mai aparte, ieșiți mai câștigati, dar tot credit este. Per total, pare a fi un program bun. Dacă ești la zi cu plățiile ratelor, te scoți bine. Ideea e să știi ce vrei să cumperi și pe ce sumă să faci credit și să pui ceva analiză în decizia asta.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.