Cum îmi pare Huawei Mate 20 Lite…!

În data de 5 August 2019 mi-am achiziționat un telefon nou. Am zis să sar de la Samsung J5 la Huawei Mate 20 Lite. Nu m-a costat mult, doar 950 lei (este 879,99 lei azi, când scriu articolul), căci se tem toți de lipsa de update-uri pe viitor pentru Huawei. Long Story.

Ideea e că am zis să îmi iau ceva timp pentru un Review, căci așa ar cam trebui să se facă un review. Să-l testezi și tu un timp înainte să zici că-i bun sau nu.

Impresia mea până în prezent, după două luni de butonare, e că Huawei Mate 20 Lite este un telefon foarte ok. Nu genial, dar ok.

Mă temeam că e prea mare, că eram obișnuit cu altceva, dar e chiar foarte ok de ținut în mână!

Din start, nu mi-a plăcut bateria. Deși e una bună, de 3750 mAh (incorporată și ce se schimbă în service), parcă îmi pare că nu ține foarte mult. Dar, asta e o chestie de-a mea cu bateriile de telefon. Adică două-trei zile tot te ține la o folosire normală. Sau două zile cu netul deschis și alte chestii. Fiind blogger, am nevoie de viteză de reacție și uite că nu mă dezamăgește acest telefon! Adică, de rău, deja nu prea am ce să mai zic. Ah, ba da! Camera foto! E un pic cam bizară și mofturoasă și jale la zoom. Dar în rest, camera foto e frumoasă și isteață cât de cât. Dar, nu foarte bună. Deci bateria și camera. Ca și calitate foto, îmi place detaliul normal…

…și mai ales efectul Bokeh pentru portret…

Oricum… Nesatisfăcător pentru mine per total la calitatea foto, dar satisfăcător în comparație cu multe alte telefoane mobile (sau chiar aparate foto…compacte).

Un alt plus e memoria RAM de 4 Gb și memoria internă de 64 Gb pentru aplicații și deși mi-a venit pe Android 8.1, m-a upgradat la ultimul android 9 după o zi sau două. Ultimul Android adică. Adică mai multă siguranță, viteză, șamd. De încărcat se încarcă imediat prin USB-C și chiar „imediat” vreau să zic; transferul de fișiere fără cablu îmi pare foarte foarte ok și rapid, deblocarea prin amprentă mă bucură de asemenea, iar anumite funcții smart precum să-și dea seama când e într-o husă de alergare și să se blocheze la atingeri accidentale nu e tocmai rea.

Ah da, deci…părți rele: bateria (care e în garanție), camera foto (mișto, dar praf) și sunetul. Se aude foarte bine ca și telefon, dar ca redare muzică…mnu. Prin căști, da…super! Așa, ca „radio”… Păi și J5-ul meu vechi se auzea mai bine! Pe verificatelea!

Per total, e un telefon genial ca raport calitate-preț și mai e și ceva ce ar trebui să te țină mult și bine pe viitor. Așa îl văd eu. Luați-i însă husă (husă smart specifică, așa cum am eu) și folie! E un telefon minunat, așa…cu care te-ai cupla bine de tot și ai rămâne cu o poveste adâncă, dar nu un telefon perfect, cu care să te căsătorești/măriți. Am zis bine? Hai că înțelegeți voi…!

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.