Cum funcționează un pariu cu mine însumi!

Eu știu ce înseamnă să fac pariu cu mine însumi. Atât personal cât și profesional. Am un fel de-a fi draconic de tehnic și înțeleg mai multe lucruri prin cifre și statistici clare! Mă cam urăsc fostele mele pentru asta, mda…

Asta a început de mic, căci am crescut în generația computer-elor și a jocurilor video. Mi-au plăcut mereu jocurile de strategie, căci aveam indici clari de performanță și de evoluție. Cam așa fac în viața de zi cu zi, îmi imaginez că multe dorințe de-ale mele se bazează pe anumite misiuni și strategii pentru un rezultat concret, ca să mă ambiționez să le realizez. Serios, încă fac asta! Așa am făcut, de exemplu, cu Alergarea. Aveam vise noaptea că sunt alergat de către cineva sau că alerg spre ceva și că alerg cu încetinitorul. Un soi de coșmar de-a dreptul, cumva dintr-o nesiguranță de-a mea pe aptitudinea mea de a alerga. De abia prin anul 2014 am început să alerg bine și inițial nu puteam să alerg un kilometru în continuu. M-au ajutat colegii de alergare, m-au calmat și mi-au explicat cum s-o iau ușor. Am respectat asta și am alergat primii mei 5 Km în continuu. Nu mult după asta, am alergat primii mei 10 Km în continuu și am fost atât de extaziat de reușita asta!

Am respectat apoi tehnici de alergare, de dietă și mai ales de ținută sportivă și încălțări. Toate au ajutat! Am ales un software ce-mi monitorizează alergările și se vede și acolo ambiția și metoda calculată de a alerga în paralel cu timpii din ce în ce mai pozitivi pentru această alergare. Deci mi-am câștigat pariul ăsta cu mine însumi, chiar și anul ăsta, chiar și alaltăieri…când am punctat un nou record personal de viteză pe o distanță mare. Doar în ultimul timp, de la o alergare de 5,47 Km într-un timp de 28 de minute și 8 secunde, am sărit la un 7 Km într-un timp de 31 de minute și 21 de secunde. Asta coroborat și cu alte activități de mișcare fizică pe care mi le înregistrează o aplicație mobilă, unde pot să-mi înregistrez inclusiv evoluția greutății fizice după fiecare sesiune.

foto via

Fac asta cu sacrificii în domeniul viciilor sau a exceselor ocazionale? Nu. Chiar nu. De aia și aleg să fac o mișcare sănătoasă, un obicei pozitiv și bun, ca să mă echilibrez în cele rele sau în cele peste măsură. Fiind o strategie anume și un echilibru anume, funcționează fără probleme.

Mă duc cu gândul la pizzeria neobișnuită a celor de la Dodo Pizza, unde aceștia și-au luat un angajament pozitiv în fața unor posibilități negative din prismă financiară. E riscant ca business să faci lucrul corect, însă aceștia mizează pe această transparență și corectitudine, pentru a oferi un serviciu unic și de calitate maximă. Păi doar în anul 2018 au livrat 128.369 de comenzi, dintre care 4,457 au întârziat și au fost nevoiți prin alegerea lor să ofere 4,457 pizza gratis pentru asta, în valoare de 42.130 Euro. De ce? Doar dintr-un pariu cu ei înșiși că pot livra o pizza bună într-un termen bun, pentru a avea un client fericit. Ba chiar aceștia mai plasează un pariu și vor să iasă la înaintare cu un blog intitulat Pizzeria Neobișnuită, pentru o abordare și mai apropiată față de client. Fiecare cu strategia sa și cu mix-ul de strategie. În cazul acestora, merge bine o combinație de Tehnologie, IT&C și produsul de bază (pizza), ce rezultă în ceva concret ca statistică și unic ca abordare și curaj. Și n-au început cu reușite ci cu eșecuri, din care se învață! Așa e și în Business, așa e și în viața personală. Adică, de câte ori n-am zis eu că nu mai deschid frigiderul din 15 în 15 minute… Până când m-am obișnuit altfel.

Mai luați o paralelă semi-profesională, căci blogul meu cam acest aspect îl are! Mai sus am statistica din Google Analytics pe luna Decembrie 2018 versus luna Ianuarie 2019. Pentru Ianuarie mi-am setat să fiu mai activ, să-mi revin cu scrisul și cifrele nu mint! Am insistat mai mult și s-a văzut o creștere de la 7993 de unici pe lună la 10.067 de unici pe lună. A fost o tactică, a fost o ambiție și o transpunere prin muncă și interes spre un rezultat pozitiv.

Și pot mai mult. Și putem mai mult. Un astfel de potențial zace în atâția din noi și se vede și mai frumos într-o afacere, fie ea profesionistă sau semi-profesionistă. Îți dă o satisfacție anume, dar o mare satisfacție o ai și din feedback-ul străinilor, modul în care îi mulțumești cu un produs sau un serviciu. Suntem animale sociale, spunea Aristotel parcă. Se vede asta! Ne place să facem bine sau în cel mai rău caz, ne place să mulțumim oamenii din jur. Să tot vedem asemenea ambiții în noi și în cei din jur! La cât mai multe astfel de idei și puteri vă doresc și îmi doresc!

.:: Articol inspirat și scris pentru campania Spring SuperBlog 2019

Despre autor /

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.