Cum a fost la simpaticul ăsta de The Color Run…

Ieri am participat la noua ediție The Color Run din stațiunea Mamaia. Vă anunțam de acest eveniment, aici. Evenimentul în sine este promovat ca fiind cea mai happy alergare de 5 Km, Sunt de fapt doar 3,6 Km de alergare, deci din start e greșită promovarea. Organizatorii așteptau 3000 de persoane și culmea, cică fix 3000 au participat (deși inițial spuneau ceva de vreo 2400 de persoane parcă, atunci când era totul sold-out). Sigur și aici poate fi fals, căci nici un Organizator nu-și permite să afișeze datele oficiale de înregistrare a participanților. Ne lipsește local o autoritate de statistică și control ce ar putea să confirme sau să infirme cifrele astea.

În afară de marketing-ul ăsta exagerat, evenimentul nu este unul rău. Eu nu știu ce am căutat acolo. M-am dus singur. Chiar dacă am mai întâlnit alți cunoscuți, n-am rămas în gașca lor. Plus că evenimentul e potrivit nu doar pentru găști, dar și pentru copii și tineri. Aceștia păreau să se distreze maxim. Evenimentul pare să se descurce bine cu ce și-a propus. Aveai la fața locului o scenă mică ce era suficientă totuși. Aveai câteva stand-uri. Era unul de hotdog și puteai cumpăra unul la 5 lei bucata. Erau foarte buni! Mai buni ca prostiile alea de la tonetele mobile venite la Constanța Street Food Festival. Un alt stand vindea burgeri la 10-12 lei parcă, suc la doză la vreo 5 lei sau bere Corona la 12 lei. Un p**** de bere.

Într-un cort Orange îți făceau nu știu ce poze, la un altul îți făceai tatuaje temporare. Era și un cort de Prim-Ajutor în curtea din piațeta pietonală din zona Hotelului Rex, acolo unde se desfășura evenimentul. Erau câteva wc-uri și aveai și câteva chestii de plastic din care țâșnea apă și unde puteai să te speli după mozoleală. Erau foarte ok și astea. De la un stand puteai să-ți cumperi varii lucruri: șapcă la 50 de lei (scump), fustițe colorate, ochelari la 25 de lei și alte 3-4 alte produse. Era un tip britanic ce în cea mai frumoasă Engleză îi cerea vânzătoarei așa: Can I have a yellow skirt, please? Mulți băieți și-au cumpărat fustițele alea stil-tutu. Nah, dacă tot e distracție…

Au sosit vreo 2 autobuze cu participanți americani-britanici… Probabil erau aduși de la baza militară Kogălniceanu. S-au pus imediat pe băut bere! Chiar m-a abordat un britanic distrat la coada de la bere și după ce am bătut palma așa în mod akward mă întreba dacă sunt ok, dacă m-am distrat. Ziceam că nah, n-a fost tocmai o alergare de 5 Km și spunea că nu contează că suntem aici pentru bere, nu? Era foarte bucuros el. Eu eram așa cam pierdut în spațiu.

Startul s-a dat întradevăr în reprize. Așteptai la coadă, intrau câțiva și primeau startul. Apoi am intrat și eu în partea 2 de start și Start a fost. Am alergat în partea dreaptă, spre Cazino. Era un culoar amenajat și te așteptau varii zone de culoare, unde voluntarii te așteptau cu pudra colorată. Mă mai jucam cu ei, era distractiv. Lumea ne aplauda de pe margine, ne ambiționa. La întoarcere am luat-o pe culoarul paralel de întoarcere, neamenajat. Ajungeai înapoi la Rex, dar continuai încă puțin spre Nord și te întorceai spre Finish. Acolo m-am oprit un pic obosit și m-a ambiționat un nene turist. A bătut palma cu mine. A zis că o să-mi dea energie. Drăguț. M-am întors mega colorat la finish și am dat de o zonă cu spumă! Acolo am primit medalia de Finisher și un plic de pudră colorată. Am donat plicul unui copilaș, căci eu voiam să fac poză la momentul Norului de Pudră.

 

Mă amuza că tipul de pe scenă ne amintea din când în când să nu aglomerăm zona de Finish și să nu desfacem încă plicul de pudră. La fiecare astfel de îndemn, se mai deschidea un plic două de pudră. Am mai văzut în varii filmulețe de pe net cum alergătorii se și tăvăleau pe jos în pudra colorată ca să fie cât mai mozoliți. Repet, pentru copii și adolescenți părea să fie cel mai tare eveniment. Repet că și eu am apreciat distracția asta, chiar și așa Negru cum sunt eu.

La plecare am luat un Maxi Taxi ce s-a umplut rapid. Am venit cu schimburi la mine, deci nu mai eram mozolit. Pe acolo ajunge maxi 310, 305 sau autobuzul supraetajat + altele. Ai de ales. Apropo, la dus, s-au urcat niște țigani cu porumb în găleți în maxi taxi. Ce mirosuri… Dar, hai că lumea părea fericită per total. Hai să trecem la poze! Le-am făcut cu telefonul meu Samsung Galaxy J5.

p.s. Găsiți aceste poze și pe pagina oficială de Facebook a acestui blog, AICI

p.p.s. Hai să vedem și un Before & After cu tricoul. Sper ca DERO să-și arate eficiența. Și da, se spală rapid pudra de pe corp. Tatuajele de asemenea, dacă le „râcâi” un pic cu unghia.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.