Cum a fost filmul Alien Covenant

Sunt proaspăt aterizat acasă, venit de la Cityplex Tomis, unde în seara asta a rulat noul film din seria Alien, respectiv Alien: Covenant. Poster-ul din fața Tomis Mall-ului vorbea de Avanpremieră în data de 12 Mai 2017, la fel cum vedem și pe imdb.com, însă aparent filmul a rulat și ieri.

Acum o săptămână m-a lovit pofta de filmul ăsta, știind că trebuie să apară. Am căutat repede pe site-urile cinematografelor locale, dar…nimic. Azi, scăpând de la muncă, am ajuns prin fața Tomis Mall-ului. Am zis hai, să caut rapid pe telefon ce filme rulează. Bam! ALIEN! Nici n-am stat pe gânduri!

Am văzut seria inițială de multe ori. Copil fiind, așa cum spune povestea, Alien a fost printre puținele filme SF-Horror făcute într-o manieră cu adevărat captivantă. Apoi a apărut porcăria aia de Prometheus… Și-au dat producătorii două palme și au venit cu Alien: Covenant. Și-a mai spălat din păcate Ridley Scott, hai.

Biletul avea tarif normal de 2D, respectiv 14 lei. Noi, în Constanța, dacă ne luăm un ziar local, tăiem din el cupon și luăm biletul cu 10 lei în ziua de Joi. Eu n-am mai stat de asta, căci…ALIEN! Am intrat în sală, cu un Pringles în brațe și o bere rece în mână. Am nimerit rândul 13 pe bilet, la „balcon” cum ar veni, rândul de lângă proiector. Se vede bine de sus de acolo. Sunetul nu-i tocmai impresionant. La Cinema City, sunetul e prea tare dat. Eram doar eu și încă un tip pe întreg rândul. Mai jos de noi mai erau aproximativ 12-13 persoane. Intră în sală EI apoi. Ms. Țăranca și Mr. Tărancu, un cuplu îndesat, ce au intrat în ritm de povești și bârfe. Au urcat ai naibii sus de tot, deși nu aveau bilet pentru zona aia, după cum și ei spuneau. FIX în spatele meu s-au plantat, frate! Am zis că diseară s-ar putea să ajung în cătușe la Secția 1 Poliție. Am sperat să nu vorbească în timpul filmului, dar de unde atâta noroc pe mine… Nici n-am așteptat DOUĂ ZECI DE ANI momentul ăsta… Alien 4, ultimul Alien din serie (căci pe Prometheus nici nu-l bag în seamă prea tare) a ieșit în anul 1997. Au șușotit țărănoii din când în când… Au mai comentat ei Bonus așa la o fază sau alta, în stil de Captain Obvious de asemenea…

[…I’ll have to take that with my Wife, spuse un actor]
Aia e nevastă-sa, a spus Wife, completează al nostru îndesat de la țară.

Asta e mai mult recenzie despre starea mea vizavi de ăștia doi. În fine, am căutat să-i ignor cât am putut eu de tare. Băgami-aș… Ne trebuie căști la Cinema, asta ne trebuie!

Începe filmul deci. Scena de start tip-Prometheus cu căscat și chestii, dar n-a durat mult, avea sens. Trailerele m-au speriat. Credeam că o să pălăvrăgească mult gașca aia veselă din film, dar să știți că n-a fost așa și au murit destul de repede și ca lumea mulți. Spre surprinderea mea, din nou, Danny McBride n-a stricat filmul, ba chiar a avut un rol cumpătat, modest și bine potrivit cu povestea. Michael Fassbender a fost omul momentului, multe scene învârtindu-se bine în jurul caracterului său. Nu s-a pus prea mult accent pe nava spațială și pe mediul tehnic ca în celălalte filme din serie, însă tehnologia era acolo iar efectele erau chiar frumoase. Alienii sunt un pic aparte aici, dar foarte bine făcuți. Nu oftați căci o să-l vedeți și pe al nostru clasic Alien pe acolo, însă se mișcă un pic mai aparte. Are sens și asta. Povestea e de-a dreptul în tonul unui film SF reușit, cu ceva dramă, ceva tehnologie împotriva Omului și…creaturi! Finalul e semi-previzibil, dar unul pe care îl înghiți mulțumit. Lasă loc de o continuare de asemenea. Apar pe acolo și câteva schițe belea de tot, care dacă nu mă înșel sunt fix din colecția celebrului Giger.

Per total, filmul merită și dacă ai norocul să-l vezi în liniște, o să-ți placă mult! Mai ales dacă ești fan veteran Alien!

Despre autor /

3 comentarii

  • pune si tu „spoiler alert”, unii vor sa vada filmul fara sa stie dinainte ce se va intampla :D

    • Joie Negru

      Duuude… Am zis-o vag, nu-i niciun spoiler pe aici. Ce? Ca apare Alien in Alien? Sau ca mor oameni in filmul Alien? Get outta here…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.