Cum a fost alergarea mea de 10 Km la Maratonul Nisipului 2017

foto via Constanta City Walking Guide

Ieri am alergat la Maratonul Nisipului, un eveniment organizat de AS Sanasport, împreună cu voluntarii aferenți (săracii de ei…), cu Radio Vacanța și alți parteneri. O să vă zic cum am simțit eu experiența asta. De ce v-ar păsa? Băi…sincer să fiu, nu știu. Dar here we go!

A i vî a ediție a acestui eveniment (IV-a) a avut loc pe 26 Martie 2017, respectiv ieri. Pe 25 Martie 2017, noaptea, beam bere, vin…și jucam Popa Prostu’ cu prietenii. Apropo de Popa Prostu’, ați văzut știrea aia cu Teodosie și marșul prin Constanța cu anti-avort și alea alea? Ok…revenind. Am adormit pe la ora 3 dimineața și ceva, adică pe la 4 dimineața și ceva, căci se teleportase ora în trend-ul temporal al Verii. M-am trezit vreo 4 ore mai târziu. Dezastru. Dar, eram entuziasmat de eveniment de o săptămână întreagă, deci aveam chef de alergare.

Am ajuns prin stațiunea Mamaia pe la 10 fără un sfert cred. Adică cu un sfert de oră înainte de marea alergare. Ce încălzire, ce să mai analizez mulțimea… Am avut timp să-mi salut câțiva amici de alergare însă. Aveam adidași noi, aveam tricou de alergare…eram gata! Afară era înnorat ca la fiecare ediție de până acum. Bănuiesc că e greu să pui evenimentul ăsta o săptămână mai târziu când absolut în fiecare an e senin și frumos. Chiar și ediția din 2018 va fi pe 25 martie cică. Good job! Poate prindem și-o zăpadă… Anyway…se dă startul. Lumea înghesuită… Intrăm pe nisip. Crimă! Nisip adânc, ceva mai umed… Șmecherii ăștia de dinaintea noastră alergau ca Iisus, pe apă! E Maratonul NISIPULUI, băi! Ce căutați pe malul plajei? La întoarcere la fel… Ăștia mai rapizi, „tranșau” printre noi ăștia banali, întorcându-se după 10 Km tot pe acolo. În fine, tactica lor… Treaba lor…

Foto via Constanta City Walking Guide

Mișto poze mai face Adrian Siea ăsta… Adică…nah, aici era vorba mai ales de eveniment, căci el a creeat peisajul ăsta. La Start am dat de lume entuziasmată, Presă…fotografi… Pe parcursul cursei de 10 Km numai CriCri auzeam. Nu tu încurajare, nu tu nimic. După vreo 3 Km de alergare am sunat-o pe Mosa, ce mă aștepta la Finish. Îi povesteam că alerg și mă cam plictisesc că nu prea apare punctul de 5 Km de întoarcere.

Am ajuns și la 5 Km și m-am oprit la un pahar de apă. M-am calmat un pic și am pornit înapoi spre Finish. Nu eram în cea mai bună formă, dar alergam amuzat, cu sprint printre oameni. Am zis să și filmez un pic…

 

Cam mișcat, dar așa se simte. Iar greu prin nisip și la întoarcere, iar CriCri. Cred că voluntarii de la Cercetașii Constanței erau ăia care s-au așezat cu întârziere pe bean bags și cu tobe. Le spuneam în alergare să se mobilizeze mai repede că deja terminăm cursa. Ei se uitau mirați la mine. Am terminat cursa într-o oră și 9 minute gen. Nu-i rău totuși, mai ales că asta a fost cam a patra alergare a mea pe anul ăsta. Dacă intram și eu la o cură și la o mișcare fizică mai serioasă, făceam minuni! Plus că mă mai jena o componentă fizică. Deci, dacă eu am putut așa…dapăi alții! Oricum, m-am distrat! Nu știu ce să zic despre Organizare, n-am rămas prea mult la fața locului ca să aflu specificul ăsta. Am zis doar să alerg și atât. O filmare mai bună, sau interesantă a avut Clabu. Vezi aici.

Per total, a fost fun pentru mine. N-am simțit ceva special ca să rămân mai mult prin pustietatea asta de stațiune și sper ca într-o zi să fie mai luminată Organizarea. Poate se implică și Primăria/ABADL și alții cândva… Nu așa, doar pe hârtie. Felicitări celor care au alergat ieri pe aici! Felicitări și nesuferiților care au ales să alerge mult și bine deși nu erau pregătiți pentru asta! Și-au spart niște bariere! E o mișcare frumoasă! Hai, sănătate…!

foto via Constanta City walking Guide

Despre autor /

Un comentariu

  • MAi exista RadioVacanta, nu au inchis postul de tot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.