Cum e cu “limuzina” RATC

      No Comments on Cum e cu “limuzina” RATC

După ce au fost defilate cu mândrie națională de 1 Decembrie, autobuzele turcești ISUZU au fost introduse de curând pe străzile Constanței. Pe atunci, primarul Constanței declara că se vor simți ca în limuzină ai noștri constănțeni.

În perioada asta scriu atât de des pe blog cum vine 100C-ul în stație, fie el autobuz nou sau nu. Fix pe un 100C am circulat ieri și am apucat să văd cu ochii mei cum arată noile autobuze ce au costat 100 de milioane de lei.

Sunt mai mici decât MAZ-urile. Din start o bilă neagră. Că sunt ele frumoase și curate momentan, n-ar trebui să ne bucure maxim, deși atât eu cât și călătoarea din față ne-am pus pe câteva poze din interior. Deși temperatura era oarecum ok în interior și un led afișa 17 sau 18 grade Celsius, se simțea friguț la picioare. Asta în condițiile unei zile nu foarte reci ca temperatură. Să vedem când vine iar gerul… Îmi place partea cu monitorul ce îți arată în timp real prin GPS pe unde te afli în Constanța plus vocea care te anunța ce stație urmează. Sunt dotate cu camere video aceste autobuze și cred că momentan chiar funcționează.

Din nou, nu-mi place că sunt mici ca dimensiune (au cam 12 metri lungime) și mă amuz de descrierea că ar încăpea în așa “limuzină” cam 90 de persoane, așa cum e prezentată situația în mod oficial. Nu-mi place numărul mic de scaune și modul cum sunt amplasate, cam ca în maz-urile pe linia 5-40. De asemenea, afișajul led exterior arată când numărul liniei, când informații despre achiziția de bilete prin sms. Adică nu ambele deodată, încurcându-te atunci când ești pe fugă și vezi autobuzul în stație.

Hai să mai vedem câteva poze de la user-ul cosinus1982, de pe forumul SSC Constanța:

În concluzie: Este cam trist că asta e bucuria noastră, când de fapt meritam de mult autobuze noi și unele suficient de mari de asemenea, pentru un astfel de municipiu. Este o inițiativă tardivă și insuficientă din partea autorităților locale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.