Cum arată Litoralul prin stațiuniile Saturn și Olimp…

Săptămâna trecută m-am dus la Mare. Unde la Mare? Prin stațiuniile Saturn și Olimp, în principal. Eram cu câteva treburi pe acolo și am avut ocazia să observ atmosfera.

În zonele astea gen Saturn, Neptun, Olimp, Eforie…, am văzut un număr mediu de oameni, simțindu-se foarte bine și fără a fi prea înghesuiți. Toate stațiuniile menționate sunt atractive mai ales pentru persoane care vor ceva liniște și relaxare în context familial.

Da, mă! Sunt poze făcute de mine! Se vede diferența dintre un aparat foto DSLR și telefonul meu Huawei… S-a tot dat prin Presă în mod obsesiv dar scurt faza că sunt alge la Mare. În fiecare an sunt alge, fraților! Totuși, apar prin zone restrânse și nu cred că e ceva serios, cred doar că (virgulă ca în fiecare an…) nu se iau măsuri pertinente pe tema asta. Zici că instituțiile românești sunt un personaj din Avarul a lui Molière…

În afară de acest lucru incomod pe alocuri, Litoralul o duce bine. Și cu Vremea și cu prezența turiștilor. Aici va depinde și pe viitor de atitudinea hotelierilor și a afaceriștilor de pe litoralul românesc, cu ce vor veni în plus pentru a atrage clientul. Dacă nu, la Bulgari cu noi! Depinde dacă vom vota și noi în Septembrie… Zic și eu…!

În rest, litoralul e fascinant prin zona asta de Neptun, Saturn, șamd. Pe vremea Liberty Parade eu m-am simțit minunat prin zonă. Pe vremea asta, apreciez liniștea de acolo (în ciuda construcțiilor tâmpite fix în plin sezon) sau apreciez locurile minunate. Eu eram cu șefu’ meu pe drumurile astea și a venit el cu o idee genială să mergem și pe la Popasul Pescarilor, o zonă din Olimp ce pare să fie în câmp, dar când intri acolo dai de…plajă! Superb, ce să zic…! Prețuri bune de asemenea. Mi-a făcut cinste, recunosc… Este un loc chiar foarte tare și foarte plăcut și cu o priveliște pe care un constănțean nu și-o imaginează în mod normal ca fiind în România. Eu sunt obișnuit cu plaja Mamaia, Modern, 3 Papuci, dar nu-mi imaginam zona asta! E asemănătoare, dar…cu ceva destul de mult în plus.

Deci da… În ciuda scandalurilor economice pe la Tv, în ciuda lacunelor majorității hotelurilor de pe litoralul românesc, în ciuda existenței Corinei Martin care vrea la Primărie mai nou și care era cândva președinta site-ului ăstuia ce nu-ți zice nimic despre nimic, Litoralul Românesc face impresie prin însăși locația și peisajele sale și prin prezența mai profi sau pe acolo a unor comercianți ce insistă!

Totul ține de Politică, ce generează apoi o regulă a Economiei, ce generează apoi o Bunăstare socială per total. Până când să ajungem acolo, nu putem decât să admirăm bulgarii și să suportăm sau să improvizăm cu românii…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.