Cum a fost la evenimentul „Acorduri cromatice”

Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (35)Astăzi, la ora 15:00 fix, mă aflam din pură întâmplare în fața Muzeului de Marină. M-au făcut curios câțiva oameni care se tot îngrămădeau înăuntru, care mai de care cu buchete de flori. M-am uitat pe afișele de pe uși iar unul din ele îmi spunea că tocmai începe o expoziție, în care este invitată și dr. Doina Păuleanu. Ce noroc pe mine.

Evenimentul ăsta a fost descris în presă cam în manieră regăsită aici. Eu nu am intrat înăuntru doar pentru Doina Păuleanu sau pentru gustările și băutura gratuită, ci și pentru că îmi place arta de orice fel și formă. Aveam altundeva unde trebuia să fiu, însă am făcut o excepție pentru un eveniment de excepție.

Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (2) Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (5)

A urmat o introducere a persoanelor și mai ales a personalităților prezente, a temei de artă feminină expusă în această zi, am ascultat o vioară cântată de către o fată tinerică și frumușică, ba chiar am ascultat și o poezie de 2 pagini din partea unei invitate de onoare. Aceasta spunea că se simte emoționată să citească niște rânduri în fața celor mai mari scriitori și artiști ce erau prezenți de față. Eu săracul, eram și mai umil în momentul acela, dându-mi seama că nu recunosc aproape pe nimeni.

Pe Arhitectul Radu Cornescu l-am recunoscut totuși și doar cu el am putut să stau de vorbă. Ce-i drept, la început vorbeam mai mult de explorările mele, job-uri și despre camera sa foto Mirrorless, însă apoi am reintrat în temă. Dânsul era oricum recunoscut de toată lumea pe acolo și se simțea fix în elementul său.

Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (11) Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (12) Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (21)

Cât despre Arta prezentă, am de zis doar de bine. În prima încăpere erau multe lucrări ceva mai aparte, mai abstracte și mai speciale. Mi-a captat atenția pentru câteva secunde, lucrarea Peisaj de Munte a artistei Maria-Monica Goșoiu.

Acorduri Cromatice - Muzeul de Marina - Constanta City  (34)

În a doua încăpere, am văzut lucrări predominant clasice, bune de pus în orice sufragerie, hol de hotel sau oriunde.

Spațiul de prezentare a fost un pic cam micuț. Nu știu dacă organizatorii se așteptau să vină atâtea persoane însă te cam încurcai puțin în circulație. De asemenea, celebra masă servită a fost cam săracă. A fost un eveniment destul de măricel și foarte drăguț, poate era mai bine să existe mai mult decât un vin alb (ce oricum stătea săracul pe masă nedesfăcut încă) și de asemenea masa era mai bine amplasată undeva pe holul principal, să poată lumea să roiască lejer în jurul său. Foarte mulți bătrânei se îngrămădeau la masă, deci era la mare căutare. Eu am apucat să mănânc două mici chestiuțe cu cremwurst și am băut un pahar de apă căci îmi era puțin sete. Dacă era mai mult de un vin și dacă erau și desfăcute sticlele respective, mă aruncam puțin pe o asemenea sticlă.

Haide să nu vă mai plictisesc și să vă dau direct cele 35 de poze făcute cu un aparat modest ce l-am scos puțin în lume astăzi, ca să văd dacă mai rezistă. Aceleași poze pot fi găsite și pe Facebook, aici. Sau pot fi downloadate în format .rar, de pe Dropbox, de aici.

p.s. Sunt foarte plăcute evenimentele de acest gen. Una e să citești despre așa ceva pe internet, în ziar sau să vezi la tv, alta e să fii acolo. A fost o atmosferă foarte frumoasă.

Despre autor /

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.