Cu coronavirusul la coadă…

Până să intre în efect legea marțială pe la noi, am zis să trag o fugă până la magazin. Cu coadă cu tot, mi-a luat cam 40 de minute să-mi fac câteva cumpărături!

Zic în titlu ce zic, căci orice coadă e potențial de infectare cu noul virus. Mulți au măști, mulți alții nu. Era în jur de ora 11:30 când am ajuns la o coadă destul de mică, dar tot a durat aproape jumătate de oră să intru în magazin. Aveam mască pe față căci nu-i de joacă!

La coadă, băi…ca în reclame! O țață cu gura mare, niște meșteri ce discutau despre meșterit și se plângeau că-și pierd toată pauza de masă așteptând la coadă, alte șușoteli. Era o tanti de vreo 50+ ani, fără mască, ce deși era în spatele multora, se tot perinda de la locul ei la intrarea în magazin, ba certându-l degeaba pe paznic, ba uitându-se insistent spre case, sperând să-i sperie mai repede pe clienții de acolo! Iar se auzea gura femeii și iar se lua de paznic și comentau apoi și cei doi meseriași plini de var că da, e cam prostuț așa paznicul ăsta, că l-au mai văzut ei și că una și alta.

Deci când intri în coadă, trebuie să fii pe fugă! Să știi ce vrei de la raft! Faza e că atunci când intri în magazin și te vezi acolo, așa îți vine să vezi ce mai e pe la raft acoloooo, ce legume noi au aduuuuus, șamd. Adică, de la supărarea aia de afară, că nu se grăbește lumea din interior, treci la comoditatea din interior și îți iei tot timpul din lume. O zic așa din instinctul pe care l-am simțit, căci eu unul m-am cam mișcat ca titirezul de pe un raft pe altul… Dar, vin zile grele și nu ne putem baza pe aproapele nostru! Îi vedeți pe mulți că fac show pe Facebook că sunt voluntari, că donează, dar când se va îngroșa gluma și vor vedea că e o situație unică…vor dărâma și bunicuțe la podea ca să-și facă loc către o cale de scăpare!

S-a făcut ora 12 și cică a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3, unde n-ai voie să ieși afară așa cu una cu două. Marcel Vela, ministrul de Interne, se bâlbâia pe la Digi24 că una și că alta, că nu poți ieși din casă, dar că poți ieși din casă de fapt…că nu vor ei să fie răi și să te superi tu și să te bosumfli, că nu vor să fie stricți cu populația, că oameni suntem gen. Că poți ieși să plimbi cățelul și fără foaia aia, dă-o dracu de treaba! Întreabă apoi reporterul că dacă nu au pe buletin adresa la care stau și lângă care își plimbă câinele. Vela și-a ridicat velele și imediat a răspuns că da, atunci să aibă declarația cu ei. P – E    G – E – N – U – N – C – H – I! Așa sunt făcute legile astea!

Mă întrebam și eu la altă speță, pornind de la meseriașii plini de var de la coadă la magazin. Cică bătrânii de peste 65 ani au program de la 11:00 la 13:00 să iasă la „shopping”. Păi fix atunci ies la cumpărături, în pauza de masă, mulți angajați! La asta s-au gândit experții celor din Guvern? Plus că mai mult petreci la coadă din timpul ăsta. p.s. Experții ăștia au bunici? Cam tot atunci mulți bătrâni își fac sesiunea de somn de după-amiază. Apoi, mă gândeam la declarația asta de la angajator, când te duci spre muncă. Vă dați seama ce amenzi or să-și ia ăștia care muncesc la negru și care sunt mulți? O să fie fascinant! Poate lucru bun pentru Economie, unde multe firme lucrau doar cu venituri de pe o zi pe alta de la clienți și acum n-au ce să declare oficial ca să-i scape Guvernul. Pam Pam!

În fine, cică s-a ajuns azi (25 Martie 2020, ora 13:15), la 906 cazuri de infecție cu covid19 și 13 decese în România. Eu aveam o pagină unde țineam contul acestor cifre, dar bănuind că sunt false, am renunțat să mai fac asta. Și nu, nu iese Armata pe stradă încă. La fel cum s-a spus de la început de la Guvern, va fi un soi de „băi, dacă e nevoie…nah”. Zero măsuri de la Guvern încă! Suntem la început în continuare, deci da…stați acasă căci nu-i de ieșit!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.