Cont Online la Casa de Pensii, realizat de fapt…Offline!

Mie îmi place să am cont online și să plătesc totul online. Știu, aproape de necrezut, de neimaginat și de ne-realizat pentru majoritatea românilor (observând interviuri la Știri pe tema asta), DAR e cea mai simplă și facilă metodă (hiperbolă) de a face o plată rapidă și de a și plăti când trebuie și cum trebuie o factură sau o datorie la Stat.

Mai nou, Casa Națională de Pensii Publice permite creearea unui cont Online pentru a vedea câtă vechime în muncă ai acumulat și alte lucruri conexe instituției. Până acum totul bine. Trebuie să introduci într-un formular anumite date descrise aici, de genul Nume, Prenume, CNP… E site oficial așa că poți da datele astea. Primești destul de rapid un e-mail cu formularul ce conține aceste date și ce trebuie semnat, doar că în loc să-l trimiți semnat pe e-mail ca un om normal la cap în anul 2021 – anul ăla în care poate prin anul 1999 visam că o să zburăm cu mașinile pe cer – trebuie să te…prezinți offline!

Adică după ce te-ai entuziasmat că ai totul online, tot trebuie să te duci la coadă și apoi la ghișeu la Casa de Pensii din orașul tău și să înmânezi cuiva formularul ca apoi…să primești pe e-mail user și parolă pentru autentificare. Digitalizare nu glumă!

În fine. În afară de critica asta bine-meritată, articolul are scopul de a vă informa că există și chestia asta. Eu chiar mă voi duce la ghișeu cândva căci aș vrea să am un astfel de cont. Mi-ar plăcea de asemenea ca acel cont să permită și plata vechimii extra în muncă, căci a introdus Statul o chestie foarte bună pentru cei ce nu au muncit câțiva ani să poată achita echivalentul acelor ani de muncă pentru a-i converti în vechime. Era un proiect „ediție limitată”, dar am auzit cândva că se va prelungi nelimitat, având mare succes până acum.

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.