Constănțenii intră înapoi în posesia locurilor de parcare!

Nici nu mai numărăm din ce direcții își ia palme Făgădău al nostru, însă uite că mai apare una din senin și de la Curtea de Apel Constanța! Fără număr!

Dacă înainte, Decebal Făgădău – viceprimarul Constanței ajuns primar din greșeală – declara prin anul 2018 că „locurile de parcare aparțin tuturor constănțenilor, nu sunt proprietate privată”, de ieri își regândește strategia, de când Curtea de Apel Constanța i-a anulat hotărârea prin care s-au decis câteva lucruri noi, inclusiv partea cu parcarea.

Adică, inițial, un constănțean putea să plătească o sumă de bani la Primărie și să intre în posesia unui loc de parcare. Prin hotărârea 235/28.06.2018, Constanța a trebuit să se ajusteze unui nou set de reguli. Constănțeanul care avea loc de parcare plătit, trebuia să-l împartă cu toată lumea între orele 8:00 – 17:00. Dacă prindeai locul liber între orele astea, până ieri erai în legalitate și în drept să faci asta. Dacă plecai la serviciu și îți blocai locul de parcare între orele astea, ca să nu parcheze nimeni acolo, îți mai luai și amendă vreo 1000 de lei!

Au existat desigur reclamații. S-a ajuns la Curtea de Apel. S-a decis în data de 4 Iunie 2019 să fie anulată hotărârea buclucașă. S-a făcut apel. S-a respins apelul. Ieri, 25 Martie, a fost definitivă decizia. Deci…gata cu nebunia! Printre motivațiile Curții se numără și următoarea logică:

În opinia instanţei, este de neconceput ca beneficiarul locului de parcare, care achită un abonament anual, să nu poată beneficia de serviciul a cărui contravaloare a achitat-o (întrucât nu îşi poate bloca locul de parcare şi, implicit, prin ocuparea acestuia de către o altă persoană, în intervalul 08,00 – 17,00, nu poate folosi locul de parcare cu privire la care posedă abonament), în timp ce persoana care a parcat pe locul respectiv în intervalul 08,00 – 17,00 beneficiază în mod gratuit de locul respectiv de parcare. Practic, se ajunge la situaţia discriminatorie, nelegală şi halucinantă în care, cu alte cuvinte, persoana care a achitat un tarif anual nu are acces la loc, în detrimentul persoanei care nu a achitat niciun tarif, ceea ce contravine oricărui sistem de taxe legale, în care, odată achitată o taxă aferentă unui serviciu public, se beneficiază de acel serviciu.

De asemenea, plata prin SMS pentru parcare nu mai există în Constanța! S-a anulat și asta. Nici ridicarea mașinilor. Citiți și voi hotărârea de aici. Ce scrie acolo, s-a anulat.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.