Constănțenii furați angro de Primărie pe timp de epidemie!

foto via Claboo Media

Pe timp de Pandemie, Primăria Constanța este acel loc care ne vine în ajutor și își relocă resursele spre binele tuturor… Hai că mă ia râsul. Nu pot termina fraza asta…!

Ca în orice Stat corupt, pe timp de Pandemie, cetățeanul este furat și mai mult. Nu mă duc momentan mai departe cu exemplele ci rămân în sfera municipiului Constanța! Ca lecție de funcționare a unui municipiu vă explic următoarele: cetățenii trebuie să muncească, să facă bani și să plătească taxe Primăriei. Primăria alocă acele taxe spre lucruri importante pentru cetățean: infrastructură, iluminat public, străzi și trotuare, securitate…șamd. Ați înțeles? Ok.

Taxele alea sunt de fapt multe și acoperă fără probleme multe necesități, însă în Constanța (și nu numai, dar ne limităm la exemplul ăsta) se fură ca în codru! Dacă aveam o Presă pertinentă pe aici, se discutau cazurile astea. Dar nu mai avem Presă în Constanța de mult. Nu una pertinentă, repet.

Trecem la subiect. Un singur exemplu este un recent anunț afișat pe site-ul Primăriei Constanța, unul la categoria de achiziții publice și finanțări nerambursabile pe anul în curs. A fost publicat pe 1 Aprilie 2020 și deși pare a fi o glumă se referă la nevoia lui Eugen Căruntu (cunoscutul personaj de la Impozite și Taxe) de a-și face el ITP-ul și câteva reparații la 4 limuzine de-a dreptul de marcă Skoda. Pe bune. E AICI anunțul! În văzul tuturor. Vezi și caietul de sarcini AICI.

Poate că te întrebi de ce ar vrea Eugen Căruntu în plină pandemie să facă asta. Poate că te întrebi de ce pentru 4 mașini de genul ăsta, costurile pentru 4 ITP-uri și 4 verificări sunt estimate la peste 4000 de Euro sau mai exact 20.544,77 lei fără TVA! Poate că te întrebi de ce și-a cumpărat în anul 2018 mașinile astea fabricate în anul 2018 pe banii constănțenilor. Poate că te întrebi dacă era musai să-și cumpere și 4 seturi de covorașe originale pentru ele în același an 2018, cu aprobarea lui Decebal Făgădău, după cum se vede și în acest anunt oficial de AICI. Poate că te întrebi cam multe, constănțeanule!

Tot prin anunțurile Primăriei, vedem că se publica acum o săptămână, pe 30 Martie 2020, urgența achiziției de tâmplărie PVC și termopan cu 38.506,35 lei fără TVA. Și din culoare de stejar auriu! Să mai luăm la puricat și asta?

Tot pe 1 Aprilie ne-am cumpărat și soft de 80.000 de lei pentru parcări, deși 3 containere pentru biobaza de căței, în data de 4 Martie 2020, ne-au costat 63.000 de lei fără TVA, după cum spune și ziarul Ziua. Cumpărate de la Viacon Steel SRL, dar am eu așa o impresie că are legătură cu Comănoiu și Almacons, dar nah…nu sunt eu jurnalist, nu? Să ne întrebăm oare și cu ce fel de soluție de dezinfectare se dă pe străzi în ritm nebun și de unde e cumpărată și cu cât? Să ne întrebăm oare de ce se face fix acum în ritm alert și trotuar și stradă (ca de obicei: asfalt peste asfalt, în multe cazuri) și  loc de joacă și tot? Când toți se uită în stânga, tu faci mânării în dreapta. Ăsta e jocul acum!

Ideea e că trebuie să fim cu ochii în patru zilele astea, dar suntem oare? Facem ceva? Chiar și când ni se afișează atâtea furăciuni și atâta bătaie de joc față de cetățean ce este văzut doar ca cifră pe o foaie, facem ceva? Ah. Stăm acasă. Pardon. Păi pare-mi-se că stăteam noi acasă de mult!

p.s. Bănci cu LED, alei cu granit în jurul Primăriei… Hai cu furtișagurile! Vezi știre.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.