Constantenii ar trebui sa primeasca bani pentru Car Wash!

masina prafuita Pe langa faptul ca e mizerie si praf prin parcul Tabacarie unde alergi mirosind fel si fel de chestii, rupandu-ti picioarele pe acolo de asemenea. Pe langa faptul ca in statiunea Mamaia miroase a pipi. Pe langa faptul ca…multe; hai sa vorbim si despre praful din orasul asta si despre paguba din buzunarul constanteanului pentru un Car Wash de 2 lei taxat la +30 lei, dar care este un serviciu necesar pentru situatia in care ne aflam.

De exemplu, pe bulevardul Aurel Vlaicu, unde se lucreaza de zor, singurul lucru care zboara nu e ritmul de lucru al muncitorilor ci particulele de praf. Sau chiar valurile de praf! Alergand azi prin zona, in afara de noxele masinilor m-a mai lovit din cand in cand si un val de praf. Adica, cei ce lucreaza la o cladire sau la altceva, nu sunt obligati de catre nimeni sa mai dea si cu un jet de apa din cand in cand dupa ei (desi prin Lege parca erau obligati), asa ca celebrele brize ale Marii din zona asta isi fac de cap. Duc praful ba direct pe tine, pe masina ta, sau pe strada – unde daca trece vreo masina mai mare cu o viteza normala, iti baga si-n gura si-n ochi si-n ceafa si tot, un Kg de praf. Nu l-am cantarit. Doar il estimez si nu cred ca-s departe de adevar!

Daca asta nu te enerveaza destul, te enerveaza altceva: Costul spalarii masinii. Eu in Constanta as interzice colectarea impozitului pe autoturisme. De ce? Ca nu se garanteaza nimic de banii aia. Nu tu strazi, nu tu trotuare, nu tu parcari, nu tu nimic. Dar ar fi o reparatie financiara pentru constanteni? Absolut deloc. Cat dai la impozit pe an pe masina nu dai probabil pe o luna la Car Wash, caci PRACTIC NU MAI VEZI PRIN PARBRIZ de atata praf. Adica nu o duci la spalatorie ca esti tu foarte curat de fel ca om ci chiar o faci ca nu mai poti sa te folosesti de autoturismul tau din cauza prafului!!

Ah… Si mai duci masina cum am dus-o noi azi la un rahat de mizerabil de Car Wash (Car Wash Tora se numeste, din zona Ciresica) si iti mai si cere 35 de lei pentru un interior-exterior si interiorul e prafuit inca (adica bordul…lol) si exteriorul e cu urme si geamurile cu urme si tot asa. Gen iti iei teapa pe bani multi. Mai bine iei jetoane de 4 lei de la Rompetrol si ii dai tu acolo cum poti si tot iti iese ceva.

Pe bune acum, Primaria satului Constanta sau a catunei Constanta sau ce dracu e asta, ar trebui sa ne despagubeasca zi de zi pentru asta. Cum? Prin scutiri de taxe. Cate scutiri? Toate scutirile, pana rezolva problema prafului. Si a gropilor. Si a trotuarelor ocupate. Si a parcarilor lipsa. Si a transportului in comun decent lipsa. Si si… Daca eram si noi mai infipti, protestam pentru chestiile astea, dar ne place in praf aparent. Exact praful ala o sa se aleaga de noi!

Despre autor /

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.