Constanța, ziua 2 – Viscolul continuă!

Aho Aho…dar Ho! A nins un pic fix în sezon de Iarnă și gata, toată lumea sare de cur în sus că vai una și alta. Văd lumea nervoasă pe stradă din varii motive, din cauza viscolului în mare parte. Păi nu-i normal să fie așa o Iarnă?

Ce-i drept, eu mă uit cinic la Autoritățile locale ce dau bani buni unora din bugetul local, ca să dezăpezească vreo 5-6 zile prin județ și totuși ei ne recomandă să…stăm acasă. Păi de aia vă plătim? În afară de această situație, da, e cam grav să ieși din casă pe o vreme atât de nefavorabilă. Aici trebuie să ne înțelegem cu Instituțiile de Învățământ, cu Angajatorii și clienții…

În anul 2016, n-a prea nins deloc. Pe 30 Ianuarie 2016 participam la un Free Tour și nu ningea, dar era cam frig. Pe 25 Ianuarie 2015 alergam cu Sanasport și nu era pic de zăpadă. În anul 2014, pe 27 Ianuarie, am o poză cu ninsoare prin Constanța. Nu era chiar ca acum, dar era ceva pe atunci. Din anul 2013 nu țin minte ceva notabil vizavi de ninsori. Prin anul 2012, tot pe 27 Ianuarie, era atmosfera ceva mai înghețată și ceva zăpadă prin oraș.  Prin 2011, la fel, nimic notabil. De prin anul 2010 nu țin minte mai nimic despre astfel de fenomene. Prin anul 2009 cred că a fost ceva interesant, dar în anul 2008 chiar am avut o iarnă evidentă în perioada asta, chiar pe 7 Ianuarie:

Am făcut câteva poze drăguțe pe atunci. Nici anul 2006 n-a fost lipsit de Viscol. Tot pe 7 Ianuarie, ieșeam prin oraș pentru câteva poze.

Deci de abia acum 9-10 ani mai aveam parte de o astfel de vreme într-o perioadă astfel de rece, la început de Ianuarie. Poate că Pământul își repetă ciclul vremii. Poate…încălzirea Globală… Chiar citeam azi o carte de prin anul 1970 sau 1978, ce vorbea despre problema asta. Din nou, nimic nou sub Soare. În afară de Poluare.

În fine, am făcut și eu articolul ăsta căci îmi place prima poză, făcută azi. Mi-o va fura Presa probabil… Ziua de Constanța, la tine mă uit! Apropo, pentru a afla situația drumurilor din județul Constanța, sunați la Regia de Drumuri și Poduri, la numerele 0241 581147 sau 0745 349334.

Fb Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.