Constanța – Raiul Hoților și al Cerșetorilor

constanta hotilor si a cersetorilor via ACIA 03

Nu cred că o să reușim vreodată să prindem măcar o zi în orașul Constanța fără o poză rușinoasă de pe străzi, în maniera unei acțiuni de cerșit, de vânzare a unor țigări țigări sau în maniera a altor lucruri incredibile pentru un loc de vreo 2000 de locuitori pe kilometrul pătrat, cu o suprafață mai mare ca Paris sau Florența.

Nici nu știu cine mai este constănțean în orașul ăsta. Mulți pleacă. Rămânem cu fel și fel de nomazi și sezonieri. Cei de la ACIA (Asociația Constanța Ia Atitudine) au fost prezenți în oraș de ceva timp și au ieșit pe stradă, măsurând gropile, cerând semnături pentru reducerea Gigacaloriei sau făcând poze cu cel mai comun peisaj al orașului:

Pozele le-am găsit pe pagina lui G.A. Popescu (de la ACIA), la această postare. Sunt făcute acum o săptămână. Se vorbește de asemenea despre taxa “Al Capone”, celebra taxă de liniște. Auzi tu ce tupeu din partea Primăriei! Eu nu înțeleg cum sunt lăsați să impună o astfel de taxă! Statul uită să mai și reglementeze Primăriile. În România, doar București există. Sibiu, Brașov și altele, există doar pentru că sunt eficiente de unele singure. Căci altfel…

Ajungem înapoi la boschetari și țigani cerșetori sau violenți. În fiecare zi trăim cu ei și nu e un trai ușor. Una e să te roage cineva să-i dai un ban alta e ce se întâmplă de câțiva ani. Dacă îi lași să continue, prind curaj. Te înjură la început dar apoi te și hărțuiesc sau te fură. Văd din ce în ce mai mulți ca ei pe stradă și prin autobuze. Eu sunt singurul fraier care mai compostează bilet oricum.

Chiar și comentatorii au sărit imediat la subiecte asemănătoare cu poze proprii:

Ba chiar vă provoc și pe voi până la sfârșitul zilei să-mi trimiteți poze cu ceea ce întâlniți în neregulă, de această manieră, în acest oraș. Chiar și în cele 2-3 ore de mers cu treburi în oraș, puteți surprinde cu siguranță multe lucruri “fascinante”. Asta o să caut să fac și eu azi. În curând, pregătesc o nouă platformă de critică împotriva Poliției din oraș. Să se plângă ei cât vor, că nu-mi mai pasă. Dacă sunt rușinoși, să-și asume rușinea.

[LE] Hai că poate funcționează critica asta pe bloguri și pe Facebook. Vezi o știre, aici.

Despre autor /

5 Comments

 • anonim

  “AL cersetorilor”

  • joienegru

   Sa analizez situația și fac modificarea dacă e cazul.

 • De remarcat că şi la Oradea sunt destui.

  • joienegru

   Noi aici presam din ce in ce mai tare sa se faca ceva. De aia ma tot repet si eu.

 • ellenis

  Daca mergi la piata din Tomis II si in parcul de langa Spital te speri! Dupa ora 21:00 imi e frica sa ies din casa singura!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.