Constanța: Planeta Maimuțelor

foto via replicaonline.ro

Nu de puține ori când constănțenii au primit un dram de civilizație, această civilizație a fost călcată în picioare și respinsă cum un corp respinge un virus. Doar că aici, virusul era decența.

Citesc prin Presă cum constănțenii aruncă trotinetele electrice la gunoi sau în lac. Un comentator a concluzionat fin totul: Planeta Maimuțelor. Chiar am văzut zilele astea – pe postul TNT parcă – o parte din filmul Planeta Maimuțelor cu Mark Wahlberg. Maimuțele alea erau totuși organizate și cu mai mult cap!

Păi ne vine noua în Constanța trotinetele electrice pe care chiar am putea să le folosim util pe distanțe scurte unde Primăria nu e capabilă să introducă autobuze sau minibuze sau să le introducă într-un timp satisfăcător și noi ce facem? Le aruncăm în gunoi? În lac? Le dărâmăm când le vedem pe stradă sau le punem în mijlocul străzii ca să încurce traficul? E chiar bătaie de joc… Unde sunt camerele video promise? La noi trebuie să stai cu parul pe cetățeni căci mulți cetățeni sunt „prea glumeți”. Teoria ferestrelor sparte. Vezi că li se permite altora, începi și tu să faci haos.

La fel s-a întâmplat și cu Maxi Taxi când au apărut prin Constanța cu linia 302. Le-au măzgălit, le-au rupt scaunele… Apoi la fel cu fântâniile de băut apă. Le-au rupt robinetele, le-au înfundat… Cu ceasurile digitale scumpe a lu’ Mazăre la fel. Dărâmate, distruse. Coșurile de gunoi rupte și luate în curte, acasă. Bicicletele Black Sea Bike vandalizate și vandalizate și stațiile lor. Stațiile de spălat pe mâini pline de gunoaie și ambalaje. Pasajele subterane reabilitate, pișate și tag-uite cu graffiti. Parcurile și lacurile curățate, pline la câteva zile de gunoaie și mizerii. Multe…

Și ne întrebăm dacă merită să faci ceva pentru Constanța. E o întrebare stupidă. Logic că merită. Căci EU merit! Și alții care n-ar face prostii de astea. Mulți alții! Așa că ce facem? Poliție mai multă și camere video! Căci altfel nu se poate face aici nimic notabil! Și răbdarea multora a ajuns la limită…

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.