Constanța închisă pentru a mia oară…….

Constanța intră iar în carantină. Intră în cod roșu. Intră în pandemie. Intră în…închidere… Atât de închisă va fi iar că am făcut și un countdown până la eveniment!

În primul rând, nu mai circulăm pe afară fără motiv justificat între orele 22:00 și 5:00. Așa a zis Iohannis! Sau… Neamțul, așa cum ar zice cei din reclamele vopselei Oskar. Apoi, timp de 14 zile, Constanța intrând în scenariul roșu, începe iar cu restricții fel și fel!

Restaurante…închise. Cafenele…închise. Teatrele (erau oricum ineficiente și cu probleme, dar…)…închise. I-au înnebunit bine de tot pe ăștia cu Restaurantele! Deschis! Hai…cumpărați! Angajați! Plănuiți! Ah, iar închis! Păi puii mei!!! Dar nici ei nu profită de situație, că…nu vor să facă bine lucrurile. DELIVERY e business-ul de aur în România în 2020 și 2021, dar sunt praf și pulbere toți! Și în București adică! Lacomi! Am ajuns prin București în perioada asta și mă uitam la Takeaway și Foodpanda în mare parte și ciuciu oferte bune. TAZZ cică vine cu ceva nou. Țeapă. Nimic nou, ba chiar mai slab ca restul. E la început, dar…ce să zic. Multe afaceri au multe părți bune și produse bune, dar sunt slabi la vânzări. De ce, mă, Takeaway? De ce Foodpanda sau Glovo? De ce????? Pe bune!!! De ce? Scrie 2 pagini ca la școală de ce ai aplicat această tactică în afacerea ta! Nu că e rău ca idee, dar de ce exact ăștia și cum și care? Ah, ai auzit tu la un tovarăș că…și ai semnat și….au, buba, îmi ia x% sau y% din vânzări… Tu n-ai site? Nu știi să vinzi prin el? Ok. N-ai și nu știi, dar de ce nu asculți de cei care știu și care îți arată cât de simplu e. Ah, nu înțelegi… Pont: SCADE prețurile în Pandemie! Scade! Că așa ne învață la școală! Oferta bună și bănoasă e aia cu preț scăzut, unde ai volum mare de clienți!!! Scade prețul!!!! Știi că poți! De aia n-are nimeni simpatie pentru cârciumari. DE AIA!!!

p.s. Doar mie îmi pare incredibil că nu există un procesator de plăți GRATUIT la fiecare bancă cu plugin pentru site-uri? Pariu că acolo ajungem? Apoi se vor vedea luptele site-urilor mai bine…

În altă ordine de idei, scenariul roșu mai presupune: fără spectacole, concerte și festivaluri în aer liber inclusiv, fără reuniuni și aniversări la grămadă, fără păcănele, fără discoteci (deși cuvântul discotecă trebuia să fi intrat în pandemia dicționarului explicativ de prin anul 1999…), fără lipsa măștii de protecție pe gură în spații închise, dar și în spații publice (haha! da…), fără activități religioase la grămadă… Ah, hai că pe asta am inventat-o eu. Deși e în Lege, știm cu toții că era o glumă și că Teodosie face ce vrea. Ne scuzați…

Apropo de altceva, cu atâtea restricții, cu atâtea datorii făcute în ultimul timp, cu atâtea dosare de șomaj circumstanțiale, cu atâtea firme în faliment, Statul ajută mai exact cu…ce? Poate ajută, nu zic că nu, însă dacă ne reprezentăm compunerile concepției de specialitate într-o judecată specifică principiului tehnic al îndeletnicirii noastre politice încercând superficial să lămurim traducerea judecatei republicii semi-prezidențiale întărită ba chiar corectată și obligată de judecata gândirii unei uniuni europene, poate că nu știm să explicăm corect cetățeanului cu ce rahat ar ajuta asta în situația lui disperată!

Dar da. Cod roșu iar. Abținere iar, în lumea lipsei de abțineri morale ale celor mai de sus. Au noroc ei că românii nu știu să protesteze. Încă au noroc. Mai bine eram hoț în generația asta, că de abia în altă generație pot să sper că astfel de concluzii deșarte chiar ar avea o urmă colectivă de rușine.

Despre autor /

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.